Yarıyıl Tatili Basketbol Şöleni Düzenlendi

Üniversitemiz çatısı altında Yarıyıl Tatili Basketbol Şöleni düzenlendi. Şölene, Amasya’da ilk ve orta öğretimde okuyan çocukların katılımıyla oluşturulan sekiz basketbol takımı katıldı. İki hafta boyunca süren maçlarda 2010-2011 doğumlular, 2008-2009 doğumlular ve 2006-2007 doğumluların oluşturduğu takımlar yer aldı.

tatil 1

Şenliğin kapanış programına Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay’da katılarak takımlara kupalarını ve sporculara da madalyalarını verdi. Amasya Üniversitesi altında sporun her dalına imkanları ölçüsünde destek verdiklerini söyleyen Orbay, yılın belli dönemlerinde spor şenlikleri, turnuvalar düzenlediklerini kaydetti.

tatil 2

Spor bilinci ve disiplinin küçük yaşlarda kazandırıldığının altını çizen Orbay; bu amaçla üniversitemiz spor birimlerini halkın kullanımına açtıklarını ifade etti.

tatil 3

Takımları çalıştıran Basketbol Antrenörü İbrahim Akön, amaçlarının çocuklara sporu sevdirmek ve çocukların maç tecrübelerinin artırmak, takımdaşlık ve paylaşım duygusunun gelişmesi ve yeni dostluklar kurulmasını sağlamak olarak özetledi. Akön, şölenin kazananının ise yarıyıl tatillerini spor yaparak geçirmeyi tercih eden tüm sporcular olduğunu söyledi.

tatil 4