Uluslararası Ebelik Öğrencileri Kongresi Amasya'da Düzenlenecek

Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanlarımızdan Yrd. Doç. Dr. Mesude Uluşen ve Arş. Gör. Dr. Gamze Fışkın İstanbul'da gerçekleşen "4. Uluslararası & 8. Ulusal Ebelik Öğrencileri Kongresi"'ne katılmışlardır. Kongrede Arş.Gör.Dr. Gamze Fışkın  "Gestasyonel Diyabetli Gebeler İçin Diyafragmatik Solunum Egzersiz Programı" başlıklı poster bildiri sunmuştur.

Yurtiçi ve yurtdışından gelen çok sayıda katılımcının yer aldığı kongrede; ebelik mesleğinin güçlendirilmesinde iş birliğinin ve örgütlenmenin önemi vurgulanmış olup alanında uzman profesyoneller tarafından çeşitli ülkelerdeki mevcut güncel uygulamalar hakkında bilgi paylaşımlarında bulunulmuştur.

2018 yılında gerçekleştirilmesi planlanan 5. Uluslararası & 9. Ulusal Ebelik Öğrencileri Kongresi'ni düzenlemek üzere dört üniversite aday olmuş, oylama sonucu Amasya Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu seçilerek kongrenin Amasya'da yapılmasına karar verilmiştir.

kongre