Taşova’da 300 Kişilik Kongre ve Kültür Merkezi Yapılıyor

Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksekokuluna yapılacak olan sosyal alanlarla ilgili bilgi almak ve incelemelerde bulunmak üzere yüksekokula bir ziyaret gerçekleştiren Rektörümüz Orbay; Kaymakam Kudret Kurnaz ve Belediye Başkanı Bayram Öztürk’ü de ziyaret etti.

Taşova’da 300 Kişilik Kongre ve Kültür Merkezi Yapılıyor 01

Yüksekokul çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Müdür Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Demir öğrencilerin daha nezih ortamda eğitim öğretimlerine devam etmeleri amacıyla yapılacak çalışmaların projelendirilip yapım aşamasına geçildiğini kaydetti.

Demir; Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksekokulunun fiziksel kapasite olarak eğitim öğretim için son derece elverişli olduğunu; ancak öğrencilerin akademik ve sosyo kültürel faaliyetlerini sergileyebilecekleri bir kongre ve kültür merkezine ihtiyaç duyduklarını söyledi. Proje ve ihale aşamasının tamamlanarak inşaat sürecine geçildiğini kaydeden Demir, yapılacak merkezin sadece yüksekokul için değil ilçe için de bir kazanç olacağını ifade etti.

Okul binası ile askerlik şubesi arasındaki hazine arazisine ait arsada oluşturulacak sosyal alana ilişkin açıklamalarda bulunan Demir, bu kapsamda 300 kişilik bir kongre ve kültür merkezi, yemekhane ve kantin yapılacağını belirtti. Amasya Üniversitesi olarak halkla iç içe olduklarını söyleyen Demir; bu bağlamda yapılacak konferans salonunda çok çeşitli etkinlikler yapılacağını Kongre ve Kültür Merkezinin 2019-2020 akademik yılında faaliyete açılmasının beklendiğini söyledi.

Taşova’da 300 Kişilik Kongre ve Kültür Merkezi Yapılıyor 02

Yüksekokul ziyareti sonrasında Kaymakam Kudret Kurnaz ve Belediye Başkanı Bayram Öztürk’ü de ziyaret eden Orbay, yüksekokula vermiş oldukları destekten dolayı kendilerine teşekkür etti.

Amasya Üniversitesinin temel felsefelerinden birinin halkla iç içe olmak olduğunu söyleyen Orbay, Taşova’da sosyal, bilimsel, kültürel etkinliklerin yapılacağı bir konferans salonu eksikliği olduğunu; yapılacak salonun hem öğrencilerimizin hem de halkımızın hizmetinde olacağını ifade etti.

Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksekokulunun kurulduğu günden bu yana fiziki ve akademik olarak büyümesinden dolayı çok memnun olduklarını dile getiren Taşova Kaymakamı Kudret Kurnaz ise yükseköğretim vizyonu ve misyonunun Taşova için bir kazanç olduğunu söyledi. Ulaştırma sektörüne yönelik programlarıyla yüksekokulun her geçen gün geliştiğini kaydeden Kurnaz; ilçe halkı ve yönetimi olarak her zaman yüksekokulun gelişim, dönüşümü için destek olacaklarını söyledi.

Taşova’da 300 Kişilik Kongre ve Kültür Merkezi Yapılıyor 03

Üniversitelerin eğitim öğretim misyonlarının yanı sıra bir ilin, ilçenin kalkınmasında, gelişmesinde en önemli unsurlardan biri olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Bayram Öztürk ise üniversiteyle halkın buluşmasını çok önemsediklerini kaydetti. Bu buluşmanın ise ancak projelerle, etkinliklerle çeşitli çalışmalarla olabileceğini ifade eden Öztürk; bu noktada etkinliklerin yapılacağı kongre ve kültür merkezinin hayata geçirilmesini sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.