Sivil Savunma ve Kurtarma Tatbikatı

Suluova Meslek Yüksek Okulunda (MYO), Sivil Savunma ve Yangın Tatbikatı gerçekleştirildi. MYO bahçesinde yapılan tatbikat, Suluova MYO, Suluova İtfaiye Müdürlüğü, Amasya AFAD ve Suluova Devlet Hastanesi 112 Acil Servis ekiplerinin iş birliği ile gerçekleşti. Tatbikat öncesi konferans salonunda arama, kurtarma ve yangına müdahale gibi konularda öğrencilere yönelik bir de eğitim sunumu gerçekleştirildi.

Sivil Savunma ve Kurtarma Tatbikatı 01

Okul bahçesinde yapılan ve gerçeğini aratmayan tatbikatta, deprem dolayısıyla yangın çıkan binaya MYO nizamiyesinden sirenlerle hızla giren itfaiye ekipleri, bina içerisinde mahsur kalan öğrencileri merdiven yardımıyla pencereden alarak 112 Acil Servis ekiplerine yönlendirip gerekli müdahalelerin yapılmasını sağladı. Bu arada AFAD ekipleri de, bina içerisindeki yangından etkilenerek pencere önlerinde toplanan öğrencileri açtıkları brandaya atlamalarını sağlayarak olay yerinden sedyelerle uzaklaştırıp ambulanslarla bölgeden tahliye ettiler. Diğer tarafta ise çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri ile arama kurtarma ekipleri yangını söndürerek çevreye yayılmadan kontrol altına aldı.

Sivil Savunma ve Kurtarma Tatbikatı 02

Suluova MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Karavin, Sivil Savunma ve İtfaiye Bölümü ile Acil ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencilerinin katıldığı tatbikatı her sene düzenli olarak tekrarladıklarını belirtti.

Suluova MYO’dan mezun olan öğrencilerin tamamının istihdama katılmalarını hedeflediklerini, bunun içinde bütün programlarda uygulama ve bu tür tatbikatlara büyük önem verdiklerini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Murat Karavin, “Bu gibi tatbikatlar doğal hayatın bir provası niteliğindedir. Öğrencilerimiz, teoride öğrendikleri bilgileri patrikte uygulamaya döktükleri zaman iş hayatlarında ve sosyal hayatlarında daha başarılı olacaklarını düşünüyoruz. Bu amaçla öğrencilerimizle birlikle, AFAD, 112, İtfaiye ve Kızılay gibi kurumlarla ortak çalışma ve tatbikatlar yapıyoruz.” dedi.

Sivil Savunma ve Kurtarma Tatbikatı 03

Daha nitelikli ve kaliteli eleman yetiştirmek için benzeri çalışmalarının süreceğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Murat Karavin, tatbikatta destek ve katkı sunan Amasya İl Afet ve Acil Durum(AFAD) Şube Müdürü Burhan Özü, Suluova Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Özgan ve Suluova Devlet Hastanesi yetkililerine de teşekkür etti.

Sivil Savunma ve Kurtarma Tatbikatı 04

Sivil Savunma ve Kurtarma Tatbikatı 05