Sevgi Varsa, Saygı varsa, Hayal varsa Engel Yok

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen programda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kemal Polat ile Engelsiz Öğrenci Birimi çalışanları; engelli personel ve öğrencilerimizle bir araya gelerek günün anlam ve önemine dair fikir alışverişinde bulundular.

Sevgi Varsa, Saygı varsa, Hayal varsa Engel Yok 01

Dünya Engelliler Gününün amacının engelli vatandaşlarımızın dertlerini, sıkıntılarını, ihtiyaçlarını gündeme getirerek ilgilileri bilgilendirmek, problemlerin çözülmesine katkı sağlama ve bu konuda farkındalık oluşturmak olarak özetleyen Rektör Yardımcımız; Amasya Üniversitesi olarak engelli personel ve öğrencilerimizin dertlerini de sevinçlerini de paylaştıklarını; üniversitenin tüm imkânlarıyla beraber onların yanında olduğunu kaydetti.

İnsanı insan yapan ruhsal ve manevi özelliklerin yanında fiziksel noksanlıkların önemsizleştiğini kaydeden Polat; "Bedensel olarak engelli olmak bir noksanlık değildir; yeter ki saygımız, sevgimiz vicdanımız engelli olmasın. Toplumda öyle insanlar var ki herhangi bir fiziksel engeli yok, ama katı kalpli, duygularına, düşüncelerine engel koymuş; adeta ölü gibi yaşıyor. Asıl engelli olan bu insanlardır.   Sevgi varsa, saygı varsa, hayal varsa, ideal varsa engel yoktur." dedi.

Sevgi Varsa, Saygı varsa, Hayal varsa Engel Yok 02

Samimi bir ortamda gerçekleşen programda kendilerini tanıtan personel ve öğrencilerimiz sorun, görüş ve isteklerini üniversitemiz yönetimi ile paylaşma imkânı da buldular.

Psikolojik Danışmalık ve Rehberlik Bölümü üçüncü sınıf öğrencimiz Sevgi Yiğit ise "Engellilik bir tür bağımlılıktır. Bağımlı değil bağlı olmalıyız. Bağlılık da sevgiyle olur. Geçmişte ne gibi zorluklarla karşılaşırsanız karşılaşın bugün geldiğimiz nokta önemlidir. Üniversitemizde tüm yetkililere ulaşabiliyor, derdimizi anlatabiliyoruz. Bu farkındalık oluşmuşsa önemli adımlar atılmış demektir. Rektörümüze ve Engelsiz Öğrenci Birimine teşekkür ediyorum.’’ sözleriyle duygularını ifade etti.

Program toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu restoranında gerçekleşen kahvaltı programı Aşçılık programı öğrencilerimizce hazırlandı.

Sevgi Varsa, Saygı varsa, Hayal varsa Engel Yok 03

Rektörümüzün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı İçin TIKLAYIN