Rektör Elmacı’nın 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Rektör Elmacı’nın 12 Mart Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Elmacı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“14 Mart 1827 tarihinde Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’nin kuruluşu Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilmekte olup, okulun kuruluş günü olan 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. Şanlı tarihimizde her dönem sorumluluk almayı görev edinen sağlık çalışanlarımız günümüzde de bu bilinçle özverili ve mesai kavramı tanımaksızın en iyi şekilde görevlerini yerine getirmektedir. Bu vesileyle İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi için fedakârca mücadele eden hekimlerimizi ve tüm sağlık çalışanlarını, bu kutsal mesleğe yaptıkları katkılardan ve verdikleri özverili çalışmalarından dolayı takdir ediyor, sağlık alanında hizmet üreten tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum"dedi.