Rabia Brodbeck Nasıl Müslüman Oldu

Yeniler Kulübü organizasyonuyla ABD’de ünlü bir dansçıyken Müslümanlığı seçen Yazar Rabia Brodbeck öğrencilerimizle bir araya geldi. Sahneden Secdeye Bir Yaşam başlığıyla gençlerle buluşan Brodbeck nasıl Müslüman olduğunu anlattı.

Rabia Brodbeck Nasıl Müslüman Oldu 01

İsviçre’de doğan, 12 yaşında bale eğitimine başlayan ve profesyonel bir modern dansçı olmayı başaran olan Brodbeck, New York’ta arkadaşıyla dolaşırken tesadüfen girdiği Türk mescidinden çok etkilendiğini ve orada Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi.

Brodbeck  ‘’Şehri gezerken farkında olmadan Türk mescidine girdik. İçeri girer girmez bende bir şok oldu. İslam diniyle ilgili hiçbir şey bilmiyordum. Orada bize çok sıcak yaklaştılar. Hayat boyuncu aradığım şeyi orada buldum ve Müslüman olmaya o an karar verdim. ‘’ dedi.

Rabia Brodbeck Nasıl Müslüman Oldu 02

Çocukken hep melek olmak istediğini bu yüzden balerin olduğunu kaydeden Brodbeck ‘’Her zaman peşinden gidebileceğim bir kılavuz aradım. İslamiyet’e tanışmamı şöyle özetliyorum; ben aşka düştüm, âşık oldum. Önce namaza âşık oldum. Sonra şahadet getirdim.’’  ifadelerini kullandı.

Program sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kemal Polat, Brodbeck’e katkılarından dolayı teşekkür ederek fidan dikme sertifikası takdim etti.

Rabia Brodbeck Nasıl Müslüman Oldu 03