Önce Çocuklarını Okuttu Sonra Kendisi Okudu

2017-2018 akademik yılı mezuniyet törenlerimiz yoğun katılımla sona erdi. Yaklaşık 3 bin mezunumuzla vedalaştığımız mezuniyet programlarına katılan rektörümüz, dekanlarımız, müdürlerimiz gençlere ‘yolunuz bahtınız açık olsun, aş bulmadan eş yok, vatana millete hayırlı birer evlat olun, bayrağın dalgalandığı her yerde tereddütsüz görev yapın, kendinizi hep geliştirin, mazeretlerin arkasına sığınmayın’ gibi mesajlar verdiler.

Mezuniyet törenlerimiz renkli görüntülere de sahne oldu. Bazı öğrencilerimiz törenlere çocuklarıyla, torunlarıyla katılarak ‘eğitimin yaşı yoktur, ya da azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz’ sözünün canlı kanıtı oldular.

Daha önce üç üniversite bitirmiş; mezun öğrencilerimizden 44 yaşındaki Hüsne Uygun biyoloji bölümünden mezun olarak dördüncü üniversitesini de bitirdi. ‘Artık tamam’ diyen iki çocuk annesi Hüsne Uygun hedefinin yüksek lisans olduğunu söyledi. İki çocuğunun da üniversite sınavlarına hazırlandığını söyleyen Uygun; çocuklarına da iyi örnek olduğunu düşünüyor.

Önce Çocuklarını Okuttu Sonra Kendisi Okudu 01

Önce Çocuklarını Okuttu Sonra Kendisi Okudu

Önce Çocuklarını Okuttu Sonra Kendisi Okudu 10

Önce Çocuklarını Okuttu Sonra Kendisi Okudu 02

Bir diğer mezunumuz üniversiteyi kazandığı halde zamanın şartları dolayısıyla kayıt yaptıramayan, okuma azmi hep içinde kalan; ama kendi çocuklarını okutan Dış Ticaret programı mezunumuz Memduh Tekcan. İsmi söylenince alkışlar eşliğinde sahneye gelen Tekcan; sınıf arkadaşlarının ilk önce kendisine alışamadığını ‘’Dayı senin burada ne işin var’’ dediklerini; ama zamanla alıştıklarını, kendisinin de gençlerin arasında gençlik yıllarına döndüğünü söyledi. Tekcan’a mezuniyet törenlerinde eşi; biri emniyet müdürü, diğeri de Ahi Evran Üniversitesinde öğretim üyesi olan oğulları ve torunları eşlik etti. Tekcan’a mezuniyet belgesini Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay verdi.

Yüreklere Dokunuyoruz

Üniversitemiz Engelsiz Birimi, yükseköğretime gidememiş fakat bu istek içinde uhde olarak kalmış engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak her yıl gerçekleştirdiği temsili mezuniyet törenini bu yıl da gerçekleştirdi. Sevgican Anadolu Engelliler Derneği üye engelli vatandaşlarımız mezuniyet törenimize katılarak temsili olarak üniversiteli olup cübbe giyip kep taktılar.

Önce Çocuklarını Okuttu Sonra Kendisi Okudu 09

Dr. Hikmet Develi’nin İlk Gülleri Mezun Oldu

2015 yılında kaybettiğimiz üniversitemizin akademik ve idari kadrolarının şekillenmesinde büyük emeği olan, binlerce öğretmen yetiştirmiş Dr. Mehmet Hikmet Develi'nin ismi üniversitemiz çatısı altında yaptırılan anaokuluna verilmişti. Dünyanın en tanınmış ve kaliteli anaokulu öğretim modeli olan Montesorri Eğitim Sistemine göre tasarlanan Dr. Hikmet Develi Anaokulu ilk mezunlarını verdi. Minik mezunlar Rektörümü ile bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirirler.

Önce Çocuklarını Okuttu Sonra Kendisi Okudu 03

Önce Çocuklarını Okuttu Sonra Kendisi Okudu 04

Pankartlar Konuştu

Mezuniyet programlarımız öğrencilerimiz tarafından açılan pankartlar kimi zaman güldürdü, kimi zaman hüzünlendirdi.

Önce Çocuklarını Okuttu Sonra Kendisi Okudu 05

Önce Çocuklarını Okuttu Sonra Kendisi Okudu 06

Önce Çocuklarını Okuttu Sonra Kendisi Okudu 08

Önce Çocuklarını Okuttu Sonra Kendisi Okudu 07