Öğretim Üyemize ‘Türk Dünyası Hizmet Ödülü’

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Fatih Köksal’a Valeh Hacılar Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı tarafından ‘2018 Yılı Türk Dünyası Hizmet Ödülü’ verildi. Köksal’a ödül ‘Türk Dili ve Edebiyatına, Türk Kültürüne ve Türk Dünyasına’ yönelik çalışmalarından ve eserlerinden dolayı verildi.

Öğretim Üyemize ‘Türk Dünyası Hizmet Ödülü’

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Prof. Dr. Köksal; söz konusu vakıf tarafından "Türk Dünyası, Türk Tarihi, Türk Dili ve Edebiyatı’ ile ilgili çalışmalara katkı sağlamak ve bu çalışmaları teşvik etmek amacıyla 2012 yılından beri ödüller verildiğini kaydetti. Köksal; ‘’Vakfın, alanlarında temayüz etmiş öğretim elemanlarından oluşan seçici kurulu tarafından 24 Kasım 2018 tarihinde yapılan toplantıda şahsım ‘2018 Yılı Türk Dünyası Hizmet Ödülü’ ile ödüllendirilmiştir. Kendilerine beni bu ödüle layık gördükleri için teşekkür ediyorum." dedi.

‘2018 Yılı Türk Dünyası Hizmet Ödülü’ne, ikisi yurt dışı, beşi Türkiye Türkologları olmak üzere yedi bilim adamının lâyık görüldüğü bildirildi.

Valeh Hacılar Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz tarafından 11.12.2018 tarihli bir yazıyla bildirilen ödül için hocamızı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.