'Öğrenmenin Yaşı Yoktur' Projesi Sona Erdi

Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksekokulunun Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi II programı kapsamında desteklenen ilk Avrupa Birliği projesi 'Öğrenmenin Yaşı Yoktur' bir yıllık çalışmanın ardından sona erdi. Proje kapanış toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, kamu kurum kuruluş temsilcileri, proje ortakları, kursiyerler ve öğrenciler katıldı.

DİLBAYRAMI

Proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Proje koordinatörü Doç. Dr. M. Burak Bilgin projeyle İŞKUR’a kayıtlı işsiz kadınların istihdam edilerek toplum içindeki sosyal statülerinin yükseltilerek; böylelikle Amasya genelinde sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkıda bulunduklarını açıkladı.

Projeyle toplam 130 kursiyere beş farklı alanda sertifikalı mesleki eğitim, üç farklı alanda da sertifikalı genel beceri eğitimi verildiğini kaydeden Bilgin;bu eğitimleri şöyle sıraladı: ‘’Sertifikalı mesleki eğitimler,  Okul Servisi ve Turizm işletmeciliği, Engelli ve Yaşlı Bakımı, Toplu Yemek ve Organizatörlük, Yenilenebilir Enerji Fizibilite Danışmanlığı, CAD Eğitimi öngörülürken sertifikalı genel beceri eğitimleri ise Uygulamalı Proje Döngüsü Yönetimi, PCM Eğitimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Girişimcilik Eğitimi’’

TAŞOVA1 (1)

Program sonunda kursiyerlere sertifikaları verildi.