Öğrencilerimiz Sucuk Üretti

Suluova Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Gıda Kalite Kontrol ve Analiz Programı ikinci Sınıf öğrencileri, Öğretim Görevlisi Fadime Seyrekoğlu ile birlikte Et ve Ürünleri dersi kapsamında piyasa da bulunmayan farklı fermente sucuk üretimini gerçekleştirdiler. Ders kapsamında farklı gruplar oluşturulup farklı oranlarda kaşar, ceviz, fındık, sumak, sebze tozu, üzüm çekirdeği tozu gibi bileşenler kullanılarak Meslek Yüksek Okulu Laboratuvarlarında fermentasyon (mayalama)  gerçekleştirildi. Ön denemelerden sonra yapılan duyusal analizler sonucunda en çok beğenilen sucuklardaki oranlar kullanılarak deneme sucuk üretimleri yapıldı.

Öğrencilerimiz Sucuk Üretti 01

Öğrencilerimiz Sucuk Üretti 02 

Amasya Üniversitesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü