Mezunlar Korosundan Öğretmenlere Özel Konser

Üniversitemiz Türk Sanat Müziği Mezunlar Korosu Öğretmenler Günü Özel Konseri bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.  Her yıl Öğretmenler Gününde muhteşem bir konser veren koro bu yine yoğun izleyici katılımla Milli Hakimiyet Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezinde seyirciyle buluştu. Bir önceki yıllara ek olarak bu yıl koroda mezun adayı gençler de yer aldı. Programa Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kandemir, personelimiz, öğrencilerimiz ve Amasyalı vatandaşlar katıldı.

Mezunlar Korosundan Öğretmenlere Özel Konser 01

Öğretmenler Günü Özel Konserinin büyük bir emeğin ve özverinin sonucu olduğunu ifade eden Koro Şefi Öğretim Görevlisi Fikret Ak duygularını şu sözlerle ifade etti.

‘’Koromuz bu yıl otuzuncu programını gerçekleştirdi. Öğrencilik yıllarında birlikte ya da farklı zamanlardaki Amasya Üniversitesi Türk Sanat Müziği Gençlik Korosunda şarkı söylemiş mezunlarımız ve mezun adayı gençlerimiz koromuzda buluşarak birbirinden muhteşem şarkıları seslendirdiler. Sunucularımız, müzisyenlerimiz, solistlerimiz de dahil olmak üzere yetmiş iki kişi seyircilerimizin de katılımıyla muhteşem bir konser gerçekleştirdik. Mezunlar Korosuna olan ilgi her geçen gün artıyor, bazı vatandaşlarımız salonda yer bulamadıkları için ayrılmak zorunda kaldılar. Bizlere de ne mutlu ki bu ilginin karşılığını sanatla veriyoruz. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere armağan ettiği 24 Kasım Öğretmenler gününde bir araya gelmemize vesile olan başta Rektörümüz olmak üzere üniversitemiz yönetimine, mezunlarımıza, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Seneye aynı coşkuyla görüşmek dileğiyle diyorum.’’

Mezunlar Korosundan Öğretmenlere Özel Konser 02Sahneye davet edilen Rektörümüz Orbay, Eğitim Fakültesi Dekanımız Kandemir şarkılara eşlik etti.

Program sonrası koro ekibini tebrik eden Rektörümüz Orbay ise kültür sanat çalışmalarının önemine vurgu yaparak üniversitelerin eğitim öğretim misyonlarının yanı sıra bu tür çalışmalarla da topluma örnek olmaları gerektiğini kaydetti.

Amasya Üniversitesinin öğretmen eğitiminde yarım asırlık bir tecrübesi olduğunu dile getiren Orbay, ‘’Türk eğitim sistemimizin öğretmen eğitimi alanında hemen hemen her kademesinde yer alan ve bugün ‘Amasya Eğitim Fakültesi’ altında devam ettirilen çalışmalar yarım asrı geçmiş bulunmaktadır. Dolayısıyla binlerce mezunumuz ülkemizin dört bir yanında birer eğitim neferi olarak çalışmaktadır. Kendini her zaman yenileyen, geliştiren öğretmenlerimizin sayesinde ülkemizin daha ileri seviyelere taşınacağına canı gönülden inanıyoruz. Bu programda da yıllar öncesinden bu çatı altından mezun olmuş ve ülkemizin dört bir köşesinde çalışmakta olan ve özellikle Türk Sanat Müziğine gönül vermiş, öğrencilik yılları boyunca koro çalışmalarında büyük emekleri olmuş çok değerli mezunlarımız ve mezun adayı gençlerimizin sesinden birbirinden güzel eserleri dinleme şansı bulduk.  Bu vesileyle 24 Kasım Öğretmenler gününü tekrar kutluyor, dünden bugüne bu oluşumu sağlayan Şef Fikret Ak başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Mezunlar Korosundan Öğretmenlere Özel Konser 03

Seyirci tarafından ayakta alkışlanan koroyu tebrik eden Rektörümüz, Eğitim Fakültesi Dekanımız katkılarından dolayı Şef Fikret Ak’a bir teşekkür plaketi taktim ettiler.