Mezun Öğrencimizden KPSS’de Gururlandıran Başarı

Eğitim Fakültesinden bu yıl derece yaparak mezun olan öğrencimiz Cem Danacı KPSS(Kamu Personeli Seçme Sınavı)’nda  büyük başarı göstererek hem üniversitemizin hem de ailesinin gururu oldu.

Matematik Eğitimi Anabilim Dalından 2017-2018 eğitim öğretim yılında fakülte birincisi olarak mezun olan öğrencimiz KPSS121 puan türünde 93,97940 puan alarak 271 bin 178 öğretmen adayı içinde Türkiye 28’incisi, branş bazında ise 8 bin 28 ilköğretim matematik öğretmen adayı içinde Türkiye 10’uncusu olarak büyük bir başarı elde etti.

Mezun Öğrencimizden KPSS’de Gururlandıran Başarı 012017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Eğitim Fakültesi Mezuniyet Törenlerinde Mezun Öğrenciler Adına Konuşmayı Fakülte Birincisi Cem Danacı Yaptı.

Cem Danacı’ya KPSS’ye çalışan öğrencilerimiz, mezunlarımız ve bütün KPSS çalışanları için başarının nasıl geldiğini sorduk.

KPSS’de büyük başarı elde ettin; öncelikle tebrik ediyoruz. Şu an neler yapıyorsun, atamalar ne zaman?

Teşekkür ederim. Şu an aralıkta gerçekleşecek olan mülakata yönelik çalışmalar yapıyorum. Alanıma yönelik kendimi biraz daha geliştirmeye çalışıyorum. Boş vakit buldukça da dinlenmeye ve özellikle de uyumaya çalışıyorum.

Okulu birincilikle bitirdin; Amasya Üniversitesi yılların nasıl geçti?

Üniversiteye başlarken birincilik hayali kurmamıştım. Dört yıl boyunca canla başla çalıştım. Tabi burada ailemin, hocalarımın ve arkadaşlarımın desteği çok oldu. Hepsine teker teker teşekkür ederim. Güzel bir dört yıl geçti benim için. Acı tatlı ufak telaşlardı.

Hem okul birinciliği hem KPSS başarısı nasıl geldi; KPSS’ye son yıl mı çalıştın, yoksa birinci sınıftan itibaren altyapıyı oluşturdun mu?

Hem okul birinciliği hem de KPSS başarısını beklemiyordum esasında.  Her iki maratonda benim için güzel sonuçlandı. KPSS’ye önceki dönemlerde ufaktan çalışmaya başlamıştım; son yılımda ise sıkı bir çalışmayla bu işi bitirdim.

Kabul ediyorum ki KPSS uzun ve biraz yorucu bir süreç.  Branşım gereği Genel Yetenek- Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumu ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumuna da katıldım.

ÖABT, KPSS121 atama puanımızın oluşmasında 0,50 oranında etkili olan bir sınav. ÖSYM tarafından KPSS -ÖABT İlköğretim Matematik Testi Türkiye ortalaması 50 soruda 12,478 olarak açıklanmış durumda. ÖABT’de 38 net yapmış olmamın puan ve sıralamamı üst sıralara taşımada çok etkili olduğunu düşünüyorum.

Mezun Öğrencimizden KPSS’de Gururlandıran Başarı 022017-2018 mezuniyet törenlerinde aralarında Cem Danacı’nın da olduğu fakülte derecesi yapan öğrencilerimize ödüllerini Valimiz Dr. Osman Varol verdi.

Çalışmaya karar verdiğin de bir kurs desteği ya da profesyonel yardım aldın mı?

Çalışmalarımda herhangi bir kurs desteği ya da profesyonel bir yardım almadım. Sadece daha önceki yıllar sınava girmiş kişilerin tecrübe ve başarılarından faydalanarak çalışmaya özen gösterdim.

Zaman zaman iyi bir puan alamayacağınızı düşündüğün oldu mu, olduysa bu durumu nasıl atlattın?

Tabi ki her öğrenci gibi umutsuzluğa düştüm. Fakat ileriki yılların hayalini kurarak çalışmaya devam ettim.

KPSS’yi sayısal ve sözel olarak ayırmak mı doğrudur yoksa bir bütün olarak mı görmek gerekir?

KPSS’yi bir bütün olarak görmek lazım. Fakat ben çalışmalarımda Eğitim Bilimleri ve ÖABT sınavlarına daha çok ağırlık verdim. Özelliklede alan sınavına çok çalışmaya gayret gösterdim. Çünkü alan sınavının getirisi diğerlerinden daha fazlaydı.

Toplamda kaç deneme sınavı çözdün? İnternet ders anlatımlarından yararlandın mı?

Kaç deneme sınavı çözdüğümü hatırlamıyorum; fakat piyasadaki çoğu yayınları temin ederek çözmeye çalıştım. Çözemediğim sorularda da hocalarım ve arkadaşlarımdan yardım almaya çalıştım. İnternet ders anlatımlarından fazlasıyla yararlandım. Özellikle sosyal medyadaki gruplara üye olup oradan da takip etmeye çalıştım.

Bize sınavı kazandıracak püf noktaları verir misin?

Öncelikle sınava çalışırken ve sınavdayken telaş yapmamaya çalışmak, konuları vaktinde öğrenmek ve yeterli sayıda soru çözmek, her zaman çalışırken iyiyi, olumluyu düşünmek, her daim motivasyonunuzu iyi tutmak ve tabiî ki vücudu daima dik ve diri tutmak için spor yapmaya gayret etmek.

Son olarak neler söylemek istersin.

Kendi bireysel çalışmamın yanında, bu başarımda çok büyük katkıları olan bölüm hocalarıma dört yıl süresince verdikleri kaliteli ve kalıcı eğitim öğretimden dolayı ve her zaman her konuda bir kaynak olarak kendilerine başvurabilme imkanını bizlere sağladıkları için, sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, fakültemizden mezun olacak arkadaşların daha güzel başarılar elde ederek bayrağı daha ileriye taşımalarını gönülden temenni ediyorum.

Son olarak emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, meslektaşlarıma Allah kolaylıklar versin. KPSS çalışan herkesin Allah yar ve yardımcıları olsun.

Biz de üniversitemiz adına mezun öğrencimiz Cem Danacı’yı elde ettiği başarıdan ötürü tebrik ediyor, kendisine hayat boyu başarılar diliyoruz.