Kampüs İçi Ortak Dersler Sınavı Başarıyla Gerçekleştirildi

Üniversitemize bağlı fakülte ve yüksekokullarımızdan eğitim öğretime devam eden 5 bine yakın örgün eğitim öğrencisi kampüs içi ortak dersleri olan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Yabancı Dil ve Türk Dili sınavlarına aynı anda farklı yerleşkelerde girdiler.

Kampüs İçi Ortak Dersler Sınavı Başarıyla Gerçekleştirildi 02

Dört kitapçık türünde çoktan seçmeli sorulardan oluşan sınav UZEM (Amasya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi) tarafından yapıldı. Kitapçıklar ve optik formlar kapalı kutularda ve görevliler eşliğinde merkez ve ilçelerde yer alan okullarımıza, üniversitemiz araçları ile tam saatinde ulaştırıldı. Sınav saati geldiğinde ise sınav evraklarının bulunduğu kilitli kutular görevli gözetmen öğretim elemanları tarafından açıldı ve sınavlar gözetmenler eşliğinde gerçekleştirildi.

Sınav bitiminde ise toplanan kitapçık ve optik formalar yine kapalı kutular ve görevliler eşliğinde UZEM’e ulaştırıldı.

Kampüs İçi Ortak Dersler Sınavı Başarıyla Gerçekleştirildi 01

Sınava giren öğrencilerimizden Fen Bilgisi Öğretmenliğinde okuyan Furkan İnan Yabancı Diller sınavının ALES’ten dolayı örgüne geçmesinin daha yerinde olacağını söyleyerek hiçbir teknik aksaklık olmadan kısa sürede sınavlarını tamamladıklarını söyledi.

Beden Eğitimi Öğretmenliği öğrencisi Özgül Arı ise ortak derslerin aynı gün ve aynı saatte yapılıyor olmasının zaman açısından ciddi bir avantaj sağladığını söyleyerek diğer sınavlara çalışmak için vakit kaldığını kaydetti.

İlahiyat öğrencimiz Senegalli Ahmet Dame Gueye de sınavların teknik olarak hiçbir sıkıntı yaşanmadan tamamlandığını, tüm öğrencilerin aynı anda sınava girmesi dolayısıyla bir araya gelip sohbet ettiklerini, bu durumun morallerine de iyi geldiğini söyledi.

Kampüs İçi Ortak Dersler Sınavı Başarıyla Gerçekleştirildi 04

UZEM’in sağlam bir teknik altyapısı olduğunu kaydeden Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yavuz Ünal; tecrübeli personeliyle beraber tüm görevlerin altından başarıyla kalktıklarını söyledi. UZEM işleyişi hakkında bilgi veren Ünal; ders içerik ve videolarının öğrencilerin sistem sayfalarına her hafta yüklendiğini ve öğrencilerin günün istediği saat diliminde sistem sayfalarına girip derslerini takip edebildiklerini belirtti.

Öğrencilerin ders dokümanlarını bilgisayarlarına indirip çalışabildiklerini de belirten Ünal; ‘’Öğrencilerimiz bunların yanı sıra kendi aralarında ve öğretim elemanlarımızla ders hakkında bilgi paylaşımında bulunabilir, forum uygulamalarına katılarak bilgilerini arttırabilmekte ve ek kaynaklardan faydalanabilmektedirler. Derslerin tüm sınavları ise önceden açıklanan tarihlerde yüz yüze gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerimiz sınava gireceği okul, salon ve sıra numarası bilgilerini özel olarak oluşturduğumuz internet sayfamızdan erişebilmekte ve sınav giriş belgesini alabilmektedirler.’’ cümlelerini kaydetti.

Kampüs İçi Ortak Dersler Sınavı Başarıyla Gerçekleştirildi 03

Kampüs içi ortak derslerin başarıyla gerçekleştirilmesinden dolayı UZEM personeline ve sınavda görev alan herkese teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, ‘’Dünyadaki gelişmeleri göz önünde bulundurarak 2011 yılında Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezini kurduk. Hızla gelişmekte olan iletişim teknolojileri, eğitim sisteminin yapısını ve eğitim ortamlarında uygulanan öğrenme-öğretme faaliyetlerini de doğrudan etkiliyor; dolayısıyla bizler de kitle eğitimine imkân tanıyan uzaktan eğitim olanaklarından sonuna kadar yararlanmaya çalışıyoruz. Sınavların sorunsuz bir şekilde tamamlanmasından dolayı UZEM personeline ve sınavda görev alan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.