İşlemediğiniz Yerden Gelecek Sorulara Dikkat!

Taşova Yüksel Akın MYO’da mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Mezuniyet törenine Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Aydoğan, İlçe Jandarma Komutanı Ömer Altun, Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Görevlisi Hüseyin Demir, yüksekokul binasını yapan Rönesans Holdingi temsilen Sebahattin Üstün ile birlikte resmi kurum amirleri, akademik ve idari personel, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. Mezun öğrencilerin tören alanında yerlerini almalarıyla başlayan program Taşova Cumhuriyet Ortaokulu halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam etti.

taşova 1

İnsanlığa Faydalı Olmak İçin Çalışacağız

Mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan okul birincisi Fuat Gerş duygularını şu cümlelerle ifade etti:

‘’Geçirdiğimiz iki seneye baktığımızda, zamanın çok çabuk geçtiğini görüyoruz. Bu süreci ailemizin, hocalarımızın ve arkadaşlarımızın desteği ile geçirdik. Burada edindiğimiz dostluklarımızın hayatımızın geri kalanında da devam etmesini istiyoruz. Her zaman yanımızda olan ve desteklerini bizlerden esirgemeyen ailelerimize özverili emekleri için teşekkür ederiz. Eğitimimiz süresince her türlü konuda yanımızda olan Taşova halkına ve Taşova ilçe yönetimine, bu zorlu eğitim süresince bizlere yol gösteren çok değerli hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ederiz. Üzerimizdeki emeklerini boşa çıkarmadan topluma ve insanlığa faydalı kişiler olacağımızdan emin olmalarını istiyoruz.’’

Okul birincisi Gerş; konuşmasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.’ sözleriyle tamamladı.

taşova 2

Sizler Her Türlü Zorluğu Yenecek Güçtesiniz

Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksekokulu hakkında kısa bir bilgi vererek konuşmasın başlayan Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Demir okulun Posta Hizmetleri, Otobüs Kaptanlığı ve Raylı Sistemler İşletmeciliği programları ile eğitim öğretim hayatına devam ettiğini yeni akademik yılda ise bu programlara Ulaştırma ve Trafik Hizmetlerinin de ekleneceğini kaydetti.

Gençlere hitaben konuşmasına devam eden Demir; ‘’Değerli öğrenciler bu andan itibaren adına ömür dediğimiz yolculuğun zorlu koşullarına adım atmış olacaksınız, bu koşullar ne kadar zorlu olursa olsun, sizlerin zorlukları yenecek güç ve azminizin olduğuna inanıyorum, çünkü sizler yüce Türk milletinin ulu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz, yolunuzun ve bahtınızın aydınlık olacağı bir yoluculuk temenni ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.’’ dedi.

Tüm personeline teşekkür ederek konuşmasına devam eden Dr. Demir sözlerini şöyle tamamladı:

‘’Çalışmalarımızda, hizmetlerimizin aksamadan devam etmesinde desteklerini esirgemeyen başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay'a ve merkez idari personeline saygı ve sevgiyle teşekkür ederim. Türkiye'nin her tarafından, çocuklarının ve bizlerin mutluluğunu, sevincini paylaşmaya gelen saygı değer analar, babalar, veliler ve onların yakınları, dostları böyle evlatlar yetiştirdiğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Konuşmamı bitirirken bu salonda bulunan mutluğumuzu ve sevincimizi paylaşan herkese personelim ve şahsım adına tekrar saygı ve sevgilerimi sunarım.’’

taşova 3

İşlemediğiniz Yerden Gelecek Sorulara Dikkat!

’Güzel yurdumuzun dört bir köşesinden gelen anneler babalar ‘hoş geldiniz’’’ diyerek konuşmasına başlayan Rektörümüz Orbay, mezuniyet coşkusunun oluşmasında emeği geçen kaymakamlığa, belediyeye, ilçe kamu kurum kuruluşlarına, personelimize, öğrencilere ve ailelerine teşekkür etti.

Gençlere ‘asıl hayat şimdi başlıyor’ diye seslenen Orbay; gençlerin hayat okulunda işlemedikleri yerden gelecek sorulara şimdiden hazırlıklı olmalarını istedi. Gençlerden kendilerine hedefler belirlemelerini ve bu hedeflere ulaşmak için çok çalışmalarını ve mazeretlerin arkasına sığınmamalarını isteyen Orbay, azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını söyledi. Hayat okulunda gençleri iş ve eş seçiminin beklediğini kaydeden Orbay ‘iş bulmadan eş yok’ sözü mezun yakınlarınca uzun süre alkışlandı.

taşova 4

Mezuniyet tören programı okul derecesi yapanlara ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Okul birincisi, ikincisi ve üçüncüsü de Posta Hizmetleri programından çıktı. Birinci Fuat Gerş, ikinci Funda Sivri, üçüncü Mustafa Yavuz oldu.

Törenler bölümler bazında dereceye girenlere başarı belgeleri ve çeşitli ödüllerin verilmesi, kep töreni ve yemek ikramının ardından son buldu.

Posta Hizmetleri programından mezun olan üç çocuk annesi Dilek Meşhur’u da törenlerde eşi ve çocukları yalnız bırakmadı.

taşova 5

taşova6 (1)