International Computational Science Congress (CSC2018) Sona Erdi

Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen International Computational Science Congress (CSC2018) sona erdi. Üç gün boyunca süren kongreye Japonya, Ingiltere, ABD, Cezayir, Parkistan, Libya, Ürdün ve ülkemizin değişik üniversitelerinden çok sayıda bilim insanı katıldı.

Uluslararası Bilişim Bilimi Kongresi Sona Erdi 01

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Telhat Özdoğan yaptığı değerlendirmede çağımızda bilgisayar ve elektronik teknolojisine bağlı bilimlerin ön plana çıktığını kaydetti. Bu bağlamda bilişim biliminin alt temaları olan  matematiksel fizik, uygulamalı matematik, hesaplamalı fizik, fiziksel kimya, hesaplamalı kimya, teorik kimya, moleküler spektroskopi,  moleküler modelleme gibi konuların kongrede tartışıldığını belirten Özdoğan kongrenin, hesaplamalı bilimler alanında eğitim gören öğrencileri ve doktora sonrası bu alanda çalışma yapan bilim insanlarını teşvik etmek amacıyla düzenlendiğini de kaydetti.

Uluslararası Bilişim Bilimi Kongresi Sona Erdi 02

Uluslararası Bilişim Bilimi Kongresi Sona Erdi 03

Bilimsel toplantı kapsamında katılımcı ülkelerden bilim insanları, canlı sunumlarının yanı sıra online sunumlarla da  kongreye katkı sagladılar. Kongre alanda eğitim gören gençleri ve bilim insanlarını aynı paltformda buluşturması açısından da önem taşıyor. Kongre sonrası seçilmiş bildirilerin bilimsel dergilerde ve Proceeding olarak basılacağı bildirildi.

Uluslararası Bilişim Bilimi Kongresi Sona Erdi 05

Uluslararası Bilişim Bilimi Kongresi Sona Erdi 04