İnsan Kardeşliği Bildiği Sürece Her Yerde Yaşayabilir

Üniversitemizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerimiz iftar yemeğinde buluştu. Programa Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay'ın yanı sıra üniversitemiz yönetimi, dekanlar, yüksekokul müdürleri, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personeli, aileleri ve uluslararası öğrencilerimiz katıldı. Samimi bir ortamda gerçekleşen yemekte öğrencilerimizle tek tek sohbet eden Rektörümüz Orbay; ‘’İftar münasebetiyle kalabalık bir sofranın etrafında toplandık. Bu sofrada Fransa’dan Senegal’e; Senegal’den Özbekistan’a, Kanada’ya, Suriye’ye, Fas’a kadar onlarca öğrencimiz var. Sizler ailelerinizden uzaktasınız ama bizler de sizlerin birer aileniziz; her türlü derdiniz de tasanız da bizlere başvurabilirsiniz. Her zaman yanınızdayız.’’ dedi.

İnsan Kardeşliği Bildiği Sürece Her Yerde Yaşayabilir 01

Amasya Üniversitesinin ilk defa 2012-2013 akademik yılı içerinde yabancı uyruklu öğrenci alındığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Orbay; "Bundan dört yıl önce yabancı uyruklu öğrenci alalım mı almayalım mı derken bugün üniversitemizde 18 farklı ülkeden yüzlerce öğrenci sayısına ulaştık ve bu sayının önümüzdeki yıllarda daha da artacağını umuyoruz. Burada ki temel amacımız, Türk yükseköğretimini dünyaya açmaktır. Bunu bir eğitim hizmeti olduğu kadar bir kültür hizmeti olarak da görüyoruz. Geçen yıllarda eğitime başlayan her öğrencimiz ülkesinden yeni arkadaşlarını üniversitemize getirdiğini görüyoruz. Bu belirli bir memnuniyetin göstergesidir. Eğitiminizi aldıktan sonra ülkenize iyi duygularla ve mesleki olarak donanımlı olarak dönerseniz, Türkiye'nin iyi birer tanıtım elçisi olursunuz" ifadelerini kulandı.

İnsan Kardeşliği Bildiği Sürece Her Yerde Yaşayabilir 02

Kendimi Evimde Gibi Hissediyorum

Etkinliğe katılan öğrencilerimizden Azerbaycanlı Muhammed Aladdinov altı aydır ailesiyle yüz yüze görüşmediğini söyleyerek duygularını şu sözlerle ifade etti:

‘’Amasya ve Amasya Üniversitesinin en sevdiğim tarafı misafirperverliği, burada kendimi evimde gibi hissediyorum. Yapılan toplantılarda, programlarda benim gibi ülkesinden uzakta okuyan öğrencilerle bir araya geliyor dertleşme, konuşma imkânı buluyoruz. İftar programı da diğer arkadaşlarım gibi beni çok mutlu etti; bizler de isterdik ki iftarda ailemizin yanında olalım. Ailemize olan hasretimizi de giderme noktasında bizleri bir araya getiren üniversitemize çok teşekkür ederiz. ‘’

İnsan Kardeşliği Bildiği Sürece Her Yerde Yaşayabilir 04

İnsan Kardeşliği Bildiği Sürece Her Yerde Yaşayabilir

Senegalli öğrencimiz Ahmet Dame Guaye ise Amasya’ya ilk geldiği zamanlar ailesini çok özlediğini, sürekli dönmek istediğini söyleyerek; ‘’Fakat zamanla buradaki insanların sıcakkanlı tavırları sayesinde dönmekten vazgeçtim ve okulumu bitirmeye karar verdim. Bu kararımdan dolayı da hiç pişman değilim. İnsan Kardeşliği bildiği sürece her yerde yaşayabilir. Biz de Senegal’de iftarları ailemizle kalabalık sofralarda yaparız, tıpkı bugün burada olduğu gibi. Bu kalabalık sofrada bizleri buluşturan herkese minnettarlığımı ifade etmek isterim. Türkiye bizim ikinci ülkemiz, Amasya Üniversitesi ise ikinci evimiz, teşekkür ederim.’’ dedi.

İnsan Kardeşliği Bildiği Sürece Her Yerde Yaşayabilir 05

İftar programı günün anısına hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.