İngiltere’den UZEM’e Uzanan Yolculuk

Üniversitemiz 2017-2018 akademik yılı uzaktan eğitim ön lisans programları mezuniyet töreni bu yıl da ülkemizin dört bir yanından gelen UZEM (Uzaktan Eğitim ve Araştırma Merkezi) öğrencilerinin katılımıyla coşku içinde gerçekleştirildi. İstanbul’dan Hakkari’ye, Rize’den Muğla’ya ülkemizin hemen hemen her ilinden öğrencilerimiz mezuniyet törenlerine aileleriyle katılarak mezun olmanın sevincini doyasıya yaşadılar. UZEM öğrencilerimiz sadece ülkemizle sınırlı kalmayıp dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımız da bu sistemden yararlanarak eğitimlerini tamamladılar. Bu öğrencilerimizden biri ise İngiltere’de yaşayan Ezgi Güler.

uzem a3

Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri MYO bünyesinde bulunan Çocuk Gelişimi programından mezun olan öğrencimiz Ezgi Güler aslen Malatyalı. İstanbul’da doğup büyüdüğünü söyleyen Ezgi, bir buçuk yıldır İngiltere’de yaşadığını, çocukları çok sevdiği için Çocuk Gelişimi programı okumaya karar verdiğini söylüyor. Asıl mesleği grafik tasarımcısı olan öğrencimiz Amasya Üniversitesi UZEM’le tanışmasını ise şöyle anlatıyor:

‘’Hem çalışıp hem okumak istiyordum. Okumamanın, neden yapamadığımın pişmanlığını yaşamak istemiyordum. İnternette araştırma yaparken Amasya Üniversitesi UZEM’e denk geldim. İnternetten kolayca erişebileceğim ve sadece final zamanlarında okulda bulunacak olmak tam da aradığım şeydi. Hemen kayıt yaptırdım. İki yıl çok güzel geçti.’’

Zaman ve mekândan bağımsız bir eğitim sistemi olan uzaktan eğitimle hayatın şartları gereği okuyamamış kadınlarımız, gençlerimiz, dezavantajlı bireylerimiz hem çalışıp hem okumak isteyen vatandaşlarımız UZEM’in avantajlarından yaralanarak eğitim yolculuklarını sürdürüyorlar.

Ezgi de mesafelerin kendine engel teşkil etmediğini okuma arzusuna ket vurmak istemediğini söyleyerek şu ifadeleri kullanıyor:

’Adı uzaktan eğitim ama her aradığımda hocalarımla kolayca iletişim sağladım. Ne zaman arasam hep yardımcı oldular. Hiç geri çevrilmedim. Her soruma cevap verip ilgilendiler. Bu yüzden her hocamıza tekrar teşekkür ediyorum. Eğitimin verimli olduğunu düşünüyorum. Canlı katılamasam bile her zaman ulaşabileceğimiz sınıf arşivleri vardı. Ve istediğiniz an izleyebilmek bence UZEM’in en büyük avantajı.’’

Hayatına İngiltere’de devam edeceğini söyleyen Ezgi Güler ‘’Amasya Üniversitesi diplomam ile İngiltere’de mesleğimi yapacağım. Amasya’yı çok sevdim, keşke bitmese diyorum. Amasya üniversitesini de çok beğeniyorum. İngiltere de çocuklarla ilgili kurslara katılıp kendimi o şekilde ilerletmeyi düşünüyorum. Bu yüzden diploma benim için çok önemliydi; bu nedenle okulumu hiç bırakmadım.’’ sözleriyle duygularını ifade ediyor.

Uzaktan Eğitim Bir Şans ve Fırsat

uzem a4

UZEM mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay da uzaktan eğitimin yaşının, yeri ve zamanının olmadığını söyleyerek eğitim hayat boyu süren bir yolculuk olduğunu ifade etti. Uzaktan eğitimin zaman ve mekândan bağımsız olduğunu dile getiren Orbay; bu sistemin, hayatın şartları gereği eğitim hayatını tamamlayamamış bireyler için bir fırsat ve şans olduğunu söyledi.  Mezun öğrencilerden her zaman kendilerini geliştirip geleceğe en iyi şekilde hazırlamalarını isteyen Orbay, mezunlarımızı tebrik edip başarılar diledi.

uzem a1

İlgili Haber: