‘İncir Çekirdeği’ Programının Konuğu Olduk

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, TRT Radyo Haber’de Fatih Akbaba ile 'İncir Çekirdeği’ programının konuğu oldu. Rektör Orbay; Amasya’da gençleri; eğitim, kültür ve turizmin yanında huzurun da beklediğini söyledi.

Orbay Gençlere Birçok Mesaj Verdi

Fizik alanında ülkemizin iyi noktada olduğunu anlatan Orbay, “Fiziğin, temel bilimler içerisinde deneysel, kurumsal ve matematik yanının olması nedeniyle zor bir bilim alanı olduğunu söyleyebiliriz. Anlamak, anlatmak ve öğrendim demek gerçekten çok zor. Fizik noktasında ülkemizin iyi bir yerde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü araştırmalarıyla ön plana çıkan, laboratuvarlarımız, bilim insanlarımız var. İstihdam sorunları kaynaklı fizik, kimya ve matematik gibi temel bilimler alanlarında bir kaçış olduğu düşünülse de YÖK’ün aldığı bazı önemli kararlarla bu alanda tekrar bir canlanma olduğunu görüyoruz. Mezuniyet sonrası gençlerimiz stratejik alanlarda lisansüstü eğitime yönlendiriliyor. İlk beş bin, on bin arasında temel bilimleri tercih eden öğrencilere yönelik verilecek burslulukla ilgili önemli çalışmalar var. Geleceğin fizikçileri, fakültelerine birincilikle giren öğrencileri belirli bir üniversitede değil de Türkiye’de ön plana çıkan fizikçilerin oluşturduğu bir havuzda eğitim görüyorlar. Dediğimiz gibi fizik, kimya ve matematik gibi temel bilimler alanlarında bir kaçış olduğu düşünülse de önümüzdeki dönemlerde tekrar bir canlanmanın olacağını düşünüyoruz.'' dedi.

Yayını Dinlemek İçin Tıklayınız

İNCİR ÇEKİRDEĞİ