İlk Defa Endovasküler Anevrizma Onarımı

Üniversitemiz Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez ‘Koroner Anjiyografi, Açık Kalp Ameliyat (BY-PASS), Koldan Anjiyografi ve Balon Stent Uygulaması işlemlerinin ardından Endovasküler Anevrizma Onarımı (EVAR) da başarı ile gerçekleştirildi.

EVAR 3

Üniversitemiz Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi çatısı altında ilk kez gerçekleştirilen EVAR işlemi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümünde gerçekleştirildi. Karın içi aort damar genişlemesi tanısı ile hastanemize başvuran 65 yaşındaki hasta, anjiyografi eşliğinde EVAR yöntemi ile ameliyat edildi.

EVAR 2

Ameliyatı gerçekleştiren Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Lafçı, Uzman Dr. Mehmet Karahan Hastanemiz Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Serdar Badem yaptıkları açıklamada; ‘’EVAR diye adlandırılan yöntemle, hastaya her iki kasıktan yapılan girişim ile karın içindeki genişlemiş olan ‘abdominal aort’a, stent yerleştirilir. Bu işlem hasta uyanık haldeyken anestezi yardımıyla yapılır. Bu operasyonunun açık cerrahiden avantajı ise kasıklar dışında ameliyat kesisi yapılmaz ve ameliyata göre işlem süresi daha kısadır. Hastanın erken mobilizasyonu ve hastanede kalış süresi de daha azdır. 65 yaşındaki hastamızın ise yapılan tetkiklerinde aort damarının balonlaştığı tespit edildi. Hastamızın lokal anestezi yardımıyla kasık bölgesinden girilerek ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Kendisine şifalar diliyoruz.’’ ifadelerini kullandılar.

EVAR 1

İlgili Haber: