Hat, Tezhip, Ebru Sergisi Düzenlendi

Fen Edebiyat Fakültemiz’in organizasyonuyla gerçekleşen Uluslararası Amasya Şairleri Bilim Şöleni kapsamında Hat, Tezhip, Ebru Sergisi düzenlendi. İpekköy Yerleşkesi fuaye alanında düzenlenen serginin açılışını Amasya Valimiz Dr. Osman Varol’un eşi Funda Varol, Prof. Dr. Keziban Orbay yaptı. Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Köksal’ın da aralarında olduğu birçok kişi sergiyi ziyaret etti. Personelimiz ve öğrencilerimizin çalışmalarının yer aldığı sergiyi ilgiyle gezen Varol eser sahiplerinden bilgi aldı.

h sergi

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Köksal sergiyle ilgili ve hat, tezhip, ebru sanatının Türk kültüründeki yeriyle ilgili şu açıklamaları yaptı:

Bilim şöleninin hazırlıklarını yaparken, açılışımızı şölenimizin ruhuna uygun bir sergiyle yapalım istedik. Bütün çalışmalarımızda olduğu gibi sergimizin de tabiî ve bize ait olmasını istedik. ‘Bize ait’ derken hem millî olmayı hem de ürünlerin fakültemizi temsil kabiliyetinde olmasını arzuladık. Bu çerçevede Bilge Uyar, Şeyma Hakverdioğlu, Saliha Kuş, Meltem Başkol’a ait ebru, hat, tezhip çalışmalarının yer aldığı serginin bilim şöleninin konusuyla bütünleştiğini düşünüyorum. Sanatçılarımıza ve sergimize ve bilim şölenimize katkı sağlayan herkese bu vesileyle bir kez daha teşekkür ederim.”