Gençlerin Objektifinden ‘O An’lar‬‬‬‬

Üniversitemiz Fotoğrafçılık Kulübü öğrencileri bir yıl boyunca çektikleri fotoğraflarını bu yıl da fotoğrafseverlerin beğenisine sundular. Eğitim Fakültesi konferans salonu fuaye alanında açılan sergide yer alan fotoğraflar Amasya merkez,  ilçeleri, mahalleleri, köyleri ve Çorum ile Amasra’da çekildi.

Gençlerin Objektifinden ‘O An’lar‬‬‬‬ 01

Serginin açılışını ise Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, Kulüp Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Gülbin Zeren Nalinci, Fotoğrafçılık Kulübü Başkanı Rabia Ateş ve öğrenciler yaptı. Sergiyi ilgiyle gezen Rektör Orbay; fotoğraflar hakkında öğrencilerden bilgi alıp fotoğraf çekimi denemeleri yaptı.

Gençlerin Objektifinden ‘O An’lar‬‬‬‬ 02

Çekimlerde herkesin farklı teknikler ve objektifler kullandığını söyleyen Kulüp Başkanı Rabia Ateş; yetmiş beş fotoğrafın yer aldığı sergide daha çok yaşlı ve çocuk fotoğrafların yer verdiklerini söyledi. Yaşlı ve çocuk fotoğrafları üzerinden yaşama sevinci ve yaşamın tüm güzelliklerini vurgulamak istediklerini kaydeden Ateş; bir diğer amaçlarının da Amasya’nın doğal ve kültürel güzelliklerine dikkat çekmek olduğunu ifade etti.

Gençlerin Objektifinden ‘O An’lar‬‬‬‬ 03

Gençlerin Objektifinden ‘O An’lar‬‬‬‬ 04

Sergi 10 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilir.