Gençlerden Sokak Hayvanları İçin Kermes

Üniversitemiz ‘doğa dostu bir üniversite’ olduğunu yaptığı çalışmalarla ortaya koyuyor. Hayvanları Koruma Kulübüne üye öğrencilerimiz sokak hayvanları yararına bir kermes düzenlediler. Kermesten elde ettikleri gelirle tedaviye ihtiyacı olan sokak hayvanlarının tedavi giderlerini karşılayacaklarını, sokak hayvanları için besleme yapacaklarını söyleyen gençler üniversitemiz personeli, öğrencileri ve vatandaşlardan destek beklediklerini ifade ettiler.

kermes 1

Kermes alanında gençleri ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay duyarlılıklarından dolayı öğrencilerimizi tebrik etti. Kendisinin de birçok sokak hayvanını sahiplendiğini söyleyen Orbay; bakamayıp sokağa bırakacaksak eğer hayvan sahiplenmemenin daha doğru olacağını kaydetti.

kermes 2

Kentleşmeyle beraber doğal hayatın alanlarının kısıtlandığını söyleyen Orbay; bu noktada hem ev hayvanlarının hem de sokakta yaşayan hayvanların yaşam kalitelerinin artırılması için öncelikle farkındalık çalışmalarına ihtiyaç olduğunu ifade etti.  Üniversitemiz öğrencilerinin doğal hayat ve hayvan hakları konusuna çok duyarlı olduklarını kaydeden Orbay, gençlerin kedi evleri, kuş evleri yaparak üniversitemizin çeşitli alanlarına bu evleri yerleştirdiklerini belirtti. Üniversite yönetimi olarak gençlerin farkındalık çalışmalarını desteklediklerini kaydeden Orbay, ‘’Fiziki mekanları ne kadar iyi ve donanımlı yaparsak yapalım hayvan ve doğa sevgisi insanda bitiyor. İnsanı sevmeyen diğer canlıları da sevemez, diğer canlıları sevmeyen insanı da sevemez.’’ dedi.

kermes 3

kermes 4