Gençlerden Doğa Dostu Üç Sergi

Suluova Meslek Yüksekokulu bahçesinde Gıda İşleme, Bitkisel ve Hayvansal Üretim, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik bölümü öğrencilerininhazırladığı üç farklı sergi düzenlendi.

Gençlerden Doğa Dostu üç Sergi 01

Doğal Boyalar ile Güzel Sanatlar sergisi koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ferda Eser;“Boya Bitkileri Değerlendirme dersi kapsamında Tıbbi ve Aromatik Bitkiler programı öğrencileri boyarmadde özelliği gösteren safran, soğan, çay, nane, kına gibi çok çeşitli bitkilerden farklı yöntemler ve metal tuzları kullanarak farklı renklerde boyanmış kumaşlar elde ettiler. Boyadıkları kumaşları bez bebek, tablo, bardak altlığı, yastık, telefon kulaklığı gibi farklı ürünlere dönüştürdüler.Kanserojen ve sağlığa zararlı birçok ürünün piyasaya sunulduğu günümüzde doğal ve çevre dostu alternatif ürünler üreten öğrencilerimizi kutluyorum. Ayrıca Güzel Sanatlar dersi kapsamında Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı öğrencileri de yaptıkları dekoratif objeleri sergilediler. Gece lambası, tablo, saat, kapı süsü, sepet gibi birçok ürünün yer aldığı sergide, öğrenciler sadece yangın söndürmede değil, sanatın birçok dalında da yetenekli olduklarını kanıtladılar.’’ dedi.

Gençlerden Doğa Dostu üç Sergi 03

Geleneksel Gıdalar sergisi koordinatörü Öğretim Görevlisi Fadime Seyrekoğluise ‘’Geleneksel Gıdalar dersi kapsamında Gıda Teknolojisi programı öğrencileri kendi yörelerinde yada diğer yörelerde bulunan unutulmaya yüz tutmuş geleneksel ürünlerin tarihçesi, yapımı ve tüketimlerini araştırıp bu ürünlerin üretimlerini gerçekleştirdiler. Ayrıca yöresel ürünlerin posterlerini yaparak renkli görüntülerle sergiye katkıda bulundular.Hem göze hem damağa hitap eden sergi etkinliği katılımcıların büyük beğenisini topladı.’’ ifadelerini kullandı.

Gençlerden Doğa Dostu üç Sergi 04

Gençlerden Doğa Dostu üç Sergi 02