Geleceğin Hemşireleri Miniklerle Bir Araya Geldi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ikinci sınıf öğrencileri ‘Proje Eğitimi’ kapsamında 3-6 yaş grubu okul öncesi öğrencilerine ‘Ağız Diş Sağlığı ve Genel Hijyen Kuralları’, ‘Sağlıklı ve Dengeli Beslenme’ ve ‘Trafik Kuralları ve Kazalardan Korunma’ konularında eğitim verdiler.

anaokulu1 (1)

Üniversiteli gençler, eğitimi oyunlaştırarak ve kendi hazırladıkları eğitim materyallerini kullanarak minik öğrencilere sunum yaptılar. Eğitim sırasında çocukların motor becerilerini geliştirerek sosyalleşmelerini sağlamayı amaçladıklarını kaydeden gençler, eğitim sonunda özel olarak tasarladıkları eğitici oyuncakları da çocuklara hediye ettiler.

anaokulu8

Yeterli ve dengeli beslenmeyi anlatan Meryem Bilge adlı öğrenci; ‘’Çocukların bu yaşlarda şekerli gıdalara çok fazla ilgisi var. Biz sunumuzla onları bilinçlendirmeye çalışarak sağlıklı gıdaları tüketmeleri konusunda özendirmeye çalıştık. Dengeli beslenip sağlıklı büyümelerine katkı sunmayı amaçladık. Aynı zamanda okul öncesi çocuklarına nasıl ulaşabileceğimizi deneyimleyerek; hemşirelik mesleğini tanıttık. Minik öğrencilerden ‘Hemşire ne yapar’ sorusuna ‘Bizi hastalıklardan korur ve bizi iyileştirir’ gibi olumlu geri bildirimler aldık.’’ dedi.

anaokulu3 (1)

Geleceğin hemşireleri olarak etkinliğin kendilerine de çok olumlu katkıları olduğunu söyleyen İmdat Özgür adlı öğrenci, ‘’Çocuklarla nasıl iletişim kurabileceğimizi onlara nasıl yaklaşmamız gerektiğini deneyimledik. Onlar için özel materyal tasarlamanın heyecanını yaşadık.’’ sözleriyle duygularını ifade etti.

anaokulu6 (1)

Dil Sokağı Anaokulu Müdürü Arzu Albayrak ‘’Okulöncesi öğrencilerimizin üniversiteli ablalarıyla abileriyle bir araya gelmeleri onları çok mutlu etti. Çeşitli mesleklere dair farkındalıkları oluştu. Diş sağlığı, sağlıklı beslenme, hijyen, trafik güvenliği konularında da bilinçlendiler. Bu yaştaki çocuklar için öğrenmenin duymak, görmek, işitmek, dokunmak gibi duyulara hitap etmesi gerekiyor; dolayısıyla materyallerin buna uygun olması gerekiyor. Hemşirelik öğrencilerinin hazırladığı hareketli sunumlar, oyunlar, görseller kalıcı öğrenmenin sağlanması için çok faydalı oldu. Bu etkinliğe emeği geçen herkese teşekkür ederiz.’’ ifadelerini kullandı.

anaokulu4 (1)

Etkinlikte öğrencilerini yalnız bırakmayan Yrd. Doç. Dr. Eylem Topbaş etkinliğin ana hedefinin eğitimin başlangıç noktası ile son noktasında yer alan öğrencilerin bir araya getirilerek anaokulu çocuklarının hemşirelere olumlu bakışını sağlamak, günlük yaşam aktivitelerinde davranış değişikliği sağlayarak sağlıklı beslenme ve yaşam kurallarını öğretmek, hemşirelik öğrencilerinin vizyonunu genişletmek olduğunu dile getirdi.

anaokulu5 (1)

Hemşirelik mesleğinin sadece hastanedeki bakım ve sağlığı koruyucu rollerden ibaret olmadığını kaydeden Topbaş; hemşirelik mesleğinde okul sağlığı ve iş yeri hemşireliği gibi özel branş alanlarının da olduğunu belirtti.

anaokulu7 (1)

Topbaş; ‘‘Öğrencilerimizin sahaya atıldıklarında her alanda çalışabilir nitelikte yetişmelerini sağlamak istiyoruz. Hemşirelik bölümü olarak misyonumuz; hemşirelik eğitim, araştırma ve uygulamalarında mükemmelliği yakalayarak bilimsel gelişmelere dayalı birey, aile ve toplumun sağlık gereksinimlerini saptayan; sağlığı koruyan ve geliştiren, tedavi hizmetlerinde ve rehabilitasyonda profesyonel hizmet vermek için, etik değerlere, etkili iletişim, problem çözme ve araştırma becerilerine sahip, değişim yaratabilen, insan haklarına saygılı, otonomi sahibi, lider, yetkin hemşireler yetiştirmek istiyoruz.” cümlelerini kaydetti.

anaokulu5 (2)

Etkinlik sonrası öğrencilerine teşekkür eden Topbaş; ‘’Öğrencilerimiz bu etkinlikle hemşirelik vizyonuna geniş perspektiften bakabilme becerilerini de geliştirmeye çalıştılar. Hemşirelik mesleğinin toplum sağlığını koruyucu rolü olduğunu da öğrendiler.  Eğitimin okullarında gerçekleşmesine ev sahipliği yapan, eğitimlerin iki hafta boyunca eksiksiz devam etmesini ve öğrencilerimizin akademik gelişimlerine katkı sağlayan Dil Sokağı Anaokulu müdürü ve çalışanlarına çok teşekkür ederim.’’ dedi.