Gazetecilik Mesleğine Yönelik Söyleşi Programı Gerçekleştirildi

Merzifon MYO Basın ve Yayıncılık Programı bünyesinde bulunan Gazetecilik ve Haberleşme Bölümünce "Gazetecilikte Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulu söyleşi programı düzenlendi. Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen söyleşide; Samsun AKS TV Haber Müdürü Onur Nurdemir gazetecilik mesleğine ilişkin bir konuşma yaparak öğrencilerden gelen soruları da cevaplandırdı.

Gazetecilikte Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Habercilikte dil ve üslubunönemine dikkat çeken Nurdemir; Türkçe’nin naif bir dil olduğunu vurgulayarak dil ve üslubun doğru şekilde kullanılması gerektiğini söyledi. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte gazetecilik mesleğinin daha da zorlaştığını belirten Nurdemir, dijitalleşen dünyada gazete okuma oranının düştüğünü kaydetti.

Gazetecilik mesleğinin zor yönlerini de öğrencilerle paylaşan Nurdemir, günümüzde gazetecilik mesleğinin zamanla yarıştığına değinerek bir haberin ortalama okunma süresinin bir buçuk dakika olduğunu ve bunun için daha çok çalışıp daha fazla haber üretmek gerektiğini kaydetti.

Basın ve Yayıncılık Programı Bölüm Başkanı Akın Ay, Haber Medya Haber Müdürü Onur Nurdemir’e katkılarından dolayı teşekkür ederek adına dikilen fidanın koordinatlarının yer aldığı sertifikayı takdim etti.