Engelsiz Sanat Engelsiz Hayat Sergisi Yoğun İlgi Gördü

Üniversitemizin, Amasya Sakatlar Derneğiyle birlikte yürüttüğü Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu İle İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi(ISEDP) Hibe Programı çerçevesinde hazırlanan “İstihdam İçin Engelsiz Eğitim Merkezi” projesi kapsamında bir çalıştay yapıldı. Aynı etkinlik çerçevesinde Engelsiz Sanat Engelsiz Hayat sergisi de açıldı.

engelli1

Programa Vali Yardımcısı Turgay İlhan, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Amasya Sakatlar Derneği Şube Başkanı Emine Hiciv’in yanı sıra Türkiye Sakatlar Derneği Karadeniz Bölgesi Şube Başkanları, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Ünal Kurt, proje ekibi ve ortakları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Projeyle bölgemizdeki engelli bireylere uygulamalı mesleki eğitimler vererek istihdamlarında artış sağlamak, engelli bireylerin sosyal hayata katılımlarını artırmak ve özellikle karar vericiler başta olmak üzere engellere ve engelli bireylerin sorunlarına karşı toplumda farkındalık yaratılmasına yönelik atölye çalışmaları yapıldı. Dr. Aylin Çiftçi Engelli Hakları ve STK Örgütlenmeleri, Av. Turan Hançerli ise Engelliler ve Ayrımcılık başlıkları ile birer sunum yaptılar.

engelli123

Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Ünal Kurt, Amasya Üniversitesi olarak bu projede yer almalarının engelli bireylerin sosyal yaşam alanlarında daha kolay ve eşit olarak yararlanmalarına katkı sağlamak olduğunu söyledi. Herkesin bir engelli adayı olduğunu da vurgulayan Kurt, kursların yanı sıra proje süresince çeşitli seminerler, bir yurtdışı, üç yurtiçi teknik gezi, sosyal ve sportif faaliyetler düzenleneceğini sözlerine ekleyerek katılımcılara teşekkür etti.

Proje kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Amasya Şubesi tarafından “Engelsiz Sanat Engelsiz Hayat” teması ile Amasya Park AVM’de açılan sergi de yoğun ilgi gördü.

engelliii123