Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya Personelimizle Buluştu

Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya’yı personelimiz ile buluşturdu. ‘İç Kontrol Çerçevesindeİletişim ve Motivasyon’ başlıklı söyleşi programına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Telhat Özdoğan, Genel Sekreterimiz Hasan Özyurt’un yanı sıra birim amirleri ve personel katıldı.

Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya Personelimizle Buluştu 01

Kendine has esprili üslubuyla söyleşisini gerçekleştiren Kapaklıkaya; yaşadığı hayat tecrübelerini mizahi bir dille izleyicilerle paylaştı. Rektörlük konferans salonunda gerçekleşen programa gösterilen ilgiden dolayı teşekkür eden Kapaklıkaya; eğitimin misafire saygıyla başladığını ifade ederek ‘’Gönlünüze misafir olmaya geldim.’’ dedi.

Yoksullukla geçen çocukluk hayatından anılarını paylaşan Kapaklıkaya ‘’Geçmişte fakirlik, yoksulluk zannettiğimiz şeyler sıradan insanların sıra dışı olması için karşılarına çıkmış fırsatlardır. Bizim zamanımızdaki zorluklar okumamızı kolaylaştırıyordu, şimdi çocuklara sunduğumuz imkanlar onların okumasını zorlaştırıyor. Bugün çocuklar ya ilgisizlik ve sevgisizlikten ya da aşırı ilgi ve sevgiden mahvoluyor. Aşırı ilgi gösterilen çocukların ilerde başarılı olma imkanları yoktur.’’ ifadelerini kullandı.

Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya Personelimizle Buluştu 02

İnsanların kendisini güncellemesi, kendisine emek harcaması gerektiğini söyleyen Eğitimci Yazar; insanın bir şeyi isteyerek yaparsa asla yorulmayacağını, sevdiği işi yapan insanların motivasyonunun daha yüksek olduğunu kaydetti.

Öğrenmenin en büyük düşmanının o konuda çok şey bildiğini sanmak olduğunu vurgulayan Kapaklıkaya okudukça hoşgörünün, saygının arttığını ifade etti.

Sevginin her derde deva olduğunun altını önemle çizen Kapaklıkaya; ‘’Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar daha iyi anlaşır. Bizim kalbimizden çıkan her söz karşıdakinin kalbinde yer bulurken, kendimizin bile inanmadığı bir söz karşıya asla tesir etmez. Yürekten dinlenilmemek de anlatan için bir zulümdür. Çocukken yaşadıklarımız yetişkinlikteki davranışlarımız üzerinde çok etkili olur. Yüreğine merhaba diyebildiğin bir insanın beynine de merhaba diyebilirsin. Her beyini açacak bir anahtar vardır. Önemli olan doğru anahtarı bulmaktır.’’ cümlelerini kaydetti.

Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya Personelimizle Buluştu 03

Program sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr.Telhat Özdoğan katkılarından dolayı Kapaklıkaya’ya teşekkür ederek fidan dikme sertifikası takdim etti. Kapaklıkaya okurlarına kitaplarını da imzaladı.

Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya Personelimizle Buluştu 04