Ders Çalışan Öğrencilerimize Vali Ziyareti

Yeni yıl gecesi, Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Amasya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi salonunda final sınavlarına hazırlanan öğrencilere sürpriz bir ziyarette bulundu. Ziyarette Vali Dr. Osman Varol’a, Jandarma Komutanı Selami Akşit, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut ile üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay eşlik etti.

Ders Çalışan Öğrencilerimize Vali Ziyareti 1

Amasya Üniversitesi Merkez Kütüphanesindeki öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Dr. Varol, “Gece yarısı ailelerinden uzakta, finallerin arifesinde ders çalışan öğrencilerimizin yeni yıllarını kutlamak, sınavlarında başarılar dilemek istedik. Eğitimin, bilimin, kültürün, sanatın temelinde kitap ve kütüphaneler vardır. Araştırmacılarımıza, bilim insanlarımıza ve öğrencilerimize bilgi kaynaklarını sunan kütüphaneleri son derece önemsiyoruz. Eğitim kurumlarında uygulanan eğitimin kalite unsurlarından birinin de kütüphane hizmetleri olduğunun da farkındayız. Ve 2017 yılının neredeyse son ziyaretini kütüphaneye ve kütüphanede ders çalışan gençlerimize yapmak istedik. 2018’i kütüphanede karşılayan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Amasya, öğrencilerin huzur ve güven içerisinde eğitim ve öğretim hayatlarını sürdürdükleri illerimizden bir tanesidir. Üniversitemiz yeni açılan bölümleriyle, uluslararası öğrencileriyle birlikte ortaya koyduğu gayretin önümüzdeki yıllarda çok değerli bilim, kültür, spor ve sanat insanlarının yetişmesine kaynaklık edeceğini düşünüyoruz. Bizler, tüm kamu görevlileri, 2018 yılında da saygıdeğer Amasyalılarla birlikte gençlerimizin yanında olmaya ve ülkemizin geleceği için eğitim çalışmalarını desteklemeye devam edeceğiz. Öğrencilerimize sınavlarında başarılar diliyoruz.” dedi.

Ders Çalışan Öğrencilerimize Vali Ziyareti 2

Final sınavlarına hazırlanan öğrenciler ise, şaşkınlıklarını ve ziyaretten duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

Ders Çalışan Öğrencilerimize Vali Ziyareti 3