BÖTE Öğrencileri Ödül Hasatı Yaptı

Üniversitemiz Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları, bu yıl 12’ncisi düzenlenen Ulusal BÖTE Öğrenci Kurultayına katıldılar. Temel amacı öğrencilerin mesleki gelişiminin yanı sıra üniversiteler arasında işbirliğini geliştirerek ülkenin bilişim alanındaki yönelimlerine destek vermek olan Kurultay; Bilişim sektöründen temsilciler ve 27 Üniversiteden akademisyen ve öğrencilerden oluşan 300’den fazla katılımcıyla 20-22 Nisan 2018 tarihleri arasında Kastamonu’da gerçekleştirildi.

Kurultay kapsamında öğrencilere yönelik 7 kategoride proje yarışması düzenlendi. Amasya Üniversitesi BÖTE Bölümü öğrencileri, 5 ayrı kategoride 3 adet birincilik, 2 ikincilik ve 1 üçüncülük olmak üzere toplamda 6 derece alarak kurultaya damgasını vurdu. Yarışma kategorileri ve ödül alan öğrencilerimiz:

Derece

Ödül Alan Öğrencilerimiz

Lego Eğitim Araba Yarışları

Muhammed Eren Dursun

Eğitsel Yazılım

Nurhayat Yılmaz, Rukiye Hatal, Sedanur Ateş, Aylin Bayram, Burçin Kartal

Eğitsel Mobil Uygulama

Yasemin Sönmez, Yeliz Altıntaş, Öznur Kovancı

Eğitsel Mobil Uygulama

İkincilik

Raif Kani, Sevda İçten, Adem Kocamaz, Harun Çamuşoğlu

Dijital Oyun

İkincilik

Mehmet Zoral, Emre Yıldırım

Web Tasarımı

Üçüncülük

Muhammed Eren Dursun

BÖTE Bölüm Başkanı Prof. Dr. Telhat Özdoğan, ödül alan öğrencilerimizi ve öğrencilerin proje danışmanı Öğr. Gör. Hakan Özcan’ı tebrik ederek; yeni teknoloji ve yaklaşımlarla, güncel eğitsel problemlere yönelik özgün ve yaratıcı projeler üretmeye gayret ettiklerini ve bunun sonucu olarak da daha önce TÜBİTAK, Eğitim Teknolojileri Zirvesi ve Ulusal BÖTE kurultaylarından ödüllerle döndüklerini belirtti. Prof. Dr. Özdoğan; bu başarılarıyla birlikte BÖTE bölümünün ulusal başarılarını artık gelenekselleştirdiklerinin altını çizdi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kandemir ise, ödül alan öğrencileri bu başarılarından dolayı tebrik ederek, eğitimde yenilikçilik ve çağın gereksinimlerine uygun yeni uygulamaların geliştirilmesinde verdikleri desteğin süreceğini belirtti.