Bonus Hoca Gençlerle Bir Araya Geldi

Mentalup Kulübü tarafından düzenlenen programla kamuoyunda ‘’Bonus Hoca’ olarak tanınan Eğitimci Yazar Süleyman Beledioğlu gençlerle bir araya gelerek ‘eğitim’ üzerine bir sohbet gerçekleştirdi. Kongre ve Kültür merkezinde gerçekleşen programa gençler yoğun ilgi gösterdi.

bonus1

Sohbet programında hayatına dair anekdotlara da yer veren Beledioğlu; eski çağlarda bilginin ‘güç’ olduğunu, çağımızda ise bilginin yük olduğunu söyledi. Beledioğlu; ‘’Akşam alim olarak yatıp sabah cahil olarak uyanıyoruz. Çünkü bir gecede dünyada yeni bilgiler, teknolojiler üretiliyor. Bunun için de çok okumak, araştırmak gerekiyor. Bilgiyi güce dönüştürmek gerekiyor. Bilginin güce dönüşebilmesi için de onu türetebilmek, analiz edebilmek, ondan metafor yapabilmek gerekiyor.’’ dedi.

bonus2

Kişinin kendisini hiç biz zaman yeterli seviyeye ulaşmış olarak görmemesi gerektiğini, bu görüşün kişiyi bitirebileceğini belirten Beledioğlu; ‘’Hayatın öğretmenliği çok enteresandır. Hayat önce sınav yapar sonra ders verir. Sizler de bu duruma hazırlıklı olun sınavlardan derslerinizi çıkarın. Sürekli dinamik olmaya çalışın, beyninize ve kendinize güvenin. Farklı meslek gruplarına saygı duyun. Dinlemeyi bilin. Başkaları hakkında iyi temennilerde bulunun. Rekabetin içinde başkaları için iyi temennilerde bulunmak sadece erdem değil kendinizi iyi hissetmenize sebep olacaktır. Aslında nefret dediğiniz duygu beyninizi sabote eden insani olmayan bir duygudur. Başarısızlıklara karşı, kaybettiklerimize karşı, mağlubiyetlerimize karşı dimdik ayakta durabilmeyi başarmak zorundayız. Binlerce kez yerle bir olduğunuz zamanlar olacak. Benim de başıma geldi, beni yerden jiletle kazıdılar; ama toparladım. Annemi örnek aldım, çünkü o asla yılmak nedir bilmezdi. Sizler de ruhsal enerjinizi sağlayabileceğiniz rol modeller edinin. Eminim sizin ailenizde de böyle kişiler vardır. Yolunuzdan dönmemeye özen gösterin, yetenek ve becerileriniz neredeyse onu yapın. Neyden mutlu oluyorsanız ona odaklanın.’’ cümleleriyle gençlere hayata dair ipuçları verdi.

Program sonunda öğrencilerimiz ve Beledioğlu hatıra fotoğrafı çektirdi.

bonus3