Birinci Türk Adli Bilimler Kongresi 8. Adli Tıp Kongresi

Birinci Türk Adli Bilimler Kongresi 8. Adli Tıp Kongresi üniversitemiz ev sahipliğinde başladı. Rektörlük Konferans Salonunda yapılan programa üç gün boyunca devam edecek. Tıbbi uygulama hataları ve çözüm yollarının ele olacağı kongrenin açılış programına Valimiz Dr. Osman Varol, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, İl Jandarma Komutanı Selami Akşit, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Yalçın Tabak, Kongre Başkanı Prof. Dr. Osman Cevdet, kamu kurum kuruluş temsilcileri, öğretim elemanları, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.

adli tıp 1

Kongre Başkanı Prof. Dr. Osman Cevdet yaptığı konuşmada özellikle son dönemlerde adli bilimlerin öneminin çok daha ön plana çıktığını belirterek; Ergenekon davasındaki imza ve yazı incelemeleriyle bu sürecin bir kumpas olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Kongrede tıbbi uygulama hataları ve bu hatalara yol açan sebeplerin masaya yatırılacağını kaydeden Kongre Başkanı üniversitemize ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

adli tıp 2

Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Abdullah Yalçın Tabak kongrenin ilimizde yapılmasından dolayı çok memnun olduklarını dile getirerek kongrenin amacına ulaşmasını dileyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

adli tıp 3

Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay üniversitemiz çatısı altında Amasya’da çok önemli bilimsel çalışmalar yapıldığını kaydederek 8. Adli Tıp Kongresinin de bu bağlamda çok önemli bir bilimsel program olduğunu ifade etti.

adli tıp 4

Amasya Valimiz Dr. Osman Varol ise yaptığı konuşmada; ‘’İl dışından konukları ağırladığımız bilimsel programlara çok önem veriyorum. Üniversitemiz de farklı alanlardan konularla bu tip programları büyük bir başarıyla gerçekleştiriyor. Bu programların bizlere de çok farklı katkıları oluyor. Öncelikle Amasya’mızın tarihsel özelliğini hepimiz biliyoruz; zira Amasya bir ilim şehridir. Amasya, Klasik Osmanlı döneminde sahip olduğu rolle coğrafyamızın bilim üreten ilim üreten önemli merkezlerinden bir tanesiyken bu misyonu bugün de üniversitemiz eliyle yerine getirme gayreti içindeyiz. Kongrede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, kongrenin amacına ulaşmasını temenni ediyorum.’’ dedi.

adli tıp 5

adli tıp 6

adli tıp 7

Açılış konuşmalarının ardından 8. Adli Tıp Kongresi bilimsel programla devam etti.