Beden Eğitimi Öğretmenliği İçin Ter Döktüler

Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı 60 aday öğrencinin katılımı ile başarı ile gerçekleştirildi. Üniversitemiz spor salonunda yapılan sınava 13 kız, 47 erkek öğrenci katıldı.

beden

Özel yetenek sınavı ve beceri-koordinasyon testine katılan adaylara iki hak verilerek adayın en iyi derecesi değerlendirmeye alındı. Özel yetenek sınavı sonucunda adayların beceri-koordinasyon testi puanı, Ortaöğretim Başarı Puanı ve 2018-TYT (Temel Yeterlilik Testi) puanı hesaplanarak 12 kız, 28 erkek öğrenci olmak üzere toplam 40 aday Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne kayıt yapma hakkını kazandı.

Spor salonunda yapılan sınavı yerinde takip eden Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kandemir; Türkiye'nin dört bir yanından gelen aday öğrencilerin sınavlarının yapılması, sonuçlarının duyurulması, itiraz sürelerinin değerlendirilmesi gibi hususlarda en ufak bir problem yaşanmadığını kaydetti. Sınavın kamera ile kayıt altına alındığını da kaydeden Kandemir; sınavın başarı ile gerçekleşmesinde görev alan akademik ve idari personele teşekkür etti.

Sınava 2018 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı), 1. Oturum TYT’den en az 230 ve üzeri puan alan liselerden mezun olanlar, 2018 TYT’den en az 200 ve üzeri puan alan meslek liseleri veya öğretmen liselerinin sporla ilgili alan/kol bölümlerinden mezun olanlar ile milli sporcu adayları başvuru yapabildi.