Bebeğinize Vereceğiniz En Güzel Hediye Anne Sütüdür

Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünden öğrencilerimiz gerçekleştirdikleri bir farkındalık programıyla ‘anne sütü’nün önemine dikkat çektiler.  Amasya Park AVM’de açtıkları stantlarda vatandaşları bilgilendiren geleceğin ebeleri öğrencilerimiz bilgilendirici broşür de dağıttılar.

Bebeğinize Vereceğiniz En Güzel Hediye Anne Sütüdür 01

Emzirmeye doğumun hemen sonrasında başlamanın hem anne hem de bebek için yararlı olduğunu kaydeden Emzirme Dersi Danışmanı Öğretim Görevlisi Aslı Yılmaz; kolostrum denilen ilk sütün çok yoğun şekilde antikor içerdiği için yenidoğanı enfeksiyonlardan koruduğunu belirtti. 2013 Türkiye Nüfus Sağlık Araştırmaları sonuçlarına göre çocukların yüzde 50’sinin doğumdan sonraki ilk bir saat içinde emzirilmeye başlandığını söyleyen Yılmaz; aynı araştırma sonuçlarına göre bebeklerin yüzde 58’inin ise yaşamın ilk iki ayında sadece anne sütüyle beslendiğini gösterdiğini kaydetti. Annenin sütünün yetmediğini düşünmesi, hassas meme uçları, memelerin yeterince boşaltılamaması, ödem gelişmesi, meme başı çatlakları, düz meme ucu, ek gıdaya erken başlamanın emzirme sürecini olumsuz etkilediğini kaydeden Yılmaz; ‘’Anne sütüyle beslenme oranının yükseltilmesi; bu süreçte karşılaşılan sorunlara doğru danışmanlık verilmesi ile sağlanmaktadır. Doğum sonrası süreçte sağlık profesyonelleri anneyi destekleyecek en önemli kişilerdir. İlk altı ay sadece anne sütüyle beslenmenin özendirilmesi ve emzirmenin iki yaşına kadar desteklenmesi gerekmektedir.’’ dedi.

Bebeğinize Vereceğiniz En Güzel Hediye Anne Sütüdür 02

Sağlıklı nesillerin oluşmasına katkı sağlamak için mezuniyet öncesi eğitim programlarında Ebelik Bölümü öğrencilerine Emzirme Danışmanlığı dersi verildiğini kaydeden Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu Cansaran, etkinliğe gösterdikleri destek için Amasya Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimine ve Amasya Park AVM yönetimine  teşekkür etti.

Bebeğinize Vereceğiniz En Güzel Hediye Anne Sütüdür 03