Başarıya Giden Yol Hayallerden Geçiyor

Üniversitemiz Yeniler Kulübü ve Türkiye Gençlik Vakfı Amasya şubesi iş birliğiyle Prof. Dr. Nurullah Genç’in konuşmacı olarak yer aldığı ‘Başarı Bedel İster’ başlıklı bir konferans gerçekleştirildi. Milli Hakimiyet Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, İl Emniyet Müdürü Fahri Akbulut, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mürsel Kuloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, İl Sağlık Müdürü Öner Nergiz, akademisyenler, öğrenciler de izleyici olarak katıldı.

Başarıya Giden Yol Hayallerden Geçiyor 01

Başarı Bedel İster adlı bir de kitabı bulunan Prof. Dr. Nurullah Genç; başarıya giden yolun büyük hayaller kurmakla başlayacağını söyledi. Başarı için kısa vadeli hayaller değil otuz yıl, kırk yıl sonrasını öngören hayaller kurulması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Genç, ülkelerin de büyük hayaller kurarak, geleceği planlayarak yönetilmesi gerektiğini kaydetti.

İnsanın kim olduğunu, nereden geldiğini, nereye gittiğini bilmesi gerektiğini belirten Genç; "Eğer insan kendini bilmezse; balıklar gibi yaşar; modern, mankurtlaşmış kölelere dönüşür. Bugün dünyanın nasıl köleleştiğini, mankurtlaştırıldığını hepimiz çok iyi biliyoruz." dedi.

Başarıya Giden Yol Hayallerden Geçiyor 02

Gençlere başarı için tavsiyede bulunan Genç; "Adım adım, derece derece hayallerinize yürüyeceksiniz. Soyutlayacaksınız kendinizi, her şeyi yapamazsınız, her şeye cevap veremezsiniz. Kendinizi hayalinize adayacaksınız. Okuyacaksınız ve okudukça kendinizi tekrar tekrar yenileyeceksiniz. Kaynağa dayalı bilgiye itibar edeceksiniz. Kaynak, bilgiyi aldığımız birinci noktadır, o kaynaktan uzak durmayacaksınız." sözleriyle başarıya giden yolda gençlere tavsiyelerde bulundu.

Program sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, Prof. Dr. Nurullah Genç’e katkılarından dolayı teşekkür ederek fidan dikme sertifikası takdim etti. Prof. Dr. Nurullah Genç, okurları için kitaplarını da imzaladı.

Başarıya Giden Yol Hayallerden Geçiyor 03