Araştırma Görevlileriyle Genel Değerlendirme Toplantısı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, rektör yardımcılarımız ve fakülte dekanlarımızın katılımıyla üniversitemiz bünyesindeki araştırma görevlileriyle genel bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Araştırma Görevlileriyle Genel Değerlendirme Toplantısı 1

Rektör Prof. Dr. Metin Orbay “Yükseköğretim sistemimiz içerisinde önemli bir insan kaynağı olan siz değerli çalışma arkadaşlarımız, özellikle önümüzdeki dönem içerisinde üniversitemizin akademik anlamda güçlenmesi noktasında önemli bir rol oynayarak sistemimize öğretim üyesi olarak katılacak ve yeni bir heyecan katacaksınız. Her biriniz ulusal veya uluslararası düzeyde saygın enstitülerde doktora yaptınız veya halen yapmaya devam ediyorsunuz. Bizler de idareciler olarak sizler için uygun çalışma ortamları hazırlamak ve heyecanınıza heyecan katmak için varız. Saha araştırmalarına veya laboratuvara dayalı çalışması olan arkadaşlarımıza gerekli izinleri veriyoruz ve kendinizi en iyi şekilde yetiştirmenizi bekliyoruz. Mutlaka bu süreçte karşılaşacağınız sorunlar olacaktır. Bu sorunların çözüm sürecinde tereddütsüz bölüm akademik başkanlıkları başta olmak üzere tüm birimlerimizle irtibatlı olunuz. Elbette araştırma görevlisi arkadaşlarımızdan birimlerince düzenlenen sempozyum, kongre konferans gibi etkinliklerde aktif rol oynamalarını, özellikle lisans öğrencilerine danışmanlık noktasında önemli görevler düşmektedir.” dedi.

Araştırma Görevlileriyle Genel Değerlendirme Toplantısı 2

Ayrıca Rektör Orbay, 2018 yılı içerindeki öğretim üyesi kadro durumları, bu kadroların nasıl kullanıldığı, hangi durumların öncelikli olduğu gibi konularda bilgi verdi. Daha sonra araştırma görevlileri ile karşılıklı olarak soru-cevap kısmına geçilerek beklentiler, öneriler alınarak toplantı sona erdi.