Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı İlk Öğrencilerini Alıyor

Suluova Meslek Yüksekokulu’nda Acil Durum ve Afet Yönetimi ön lisans programı açılmasına Yüksek Öğretim Kurumundan (YÖK) onay çıktı. Kırk öğrenci kontenjanı olan program 2018-2019 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alacak.

Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı İlk Öğrencilerini Alıyor

Konuyla ilgili açıklama yapan Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Murat Karavin “Türkiye, başta deprem ve sel felaketleri olmak üzere birçok doğal afetin gerçekleştiği bir ülkedir. Okulumuzun bulunduğu Amasya şehri de aynı zamanda birinci derece deprem kuşağında bulunmaktadır. Son zamanlarda da gerçekleşen bazı büyük felaketler, ülkemizin bunlara hazırlıklı olmadığı, bu felaketlerin gerçekleşmesi durumunda nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini tam anlamıyla bilmediği gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü altında açılacak olan Acil Durum ve Afet Yönetimi ön lisans programı, tüm doğal afetlerin öncesinde, esnasında ve sonrasında neler yapılması gerektiğini çok iyi bilen, her türlü önlemi alabilen ve olaya anında müdahale edebilecek olan uzman ve teknik elemanlar yetiştirmek amacı taşımaktadır.” ifadelerini kullandı.

Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ferda Eser ise yaptığı açıklamada “Acil Durum ve Afet Yönetimi ön lisans programından Acil Durum ve Afet Yönetimi Teknikeri unvanıyla mezun olacak öğrenciler, ülkemizde ve bölgemizde acil durum ya da afet yönetiminde etkin görev alabilecek teknik bilgiye ve uygulama deneyimine sahip ara eleman niteliği taşıyacak. Acil Durum ve Afet Yönetimi ön lisans programının açılması, sivil ve akademik kuruluşların iş birliğiyle gerçekleştirilen afet yönetimi çalışmalarını daha ileriye taşıyacak önemli bir adımı oluşturuyor. İlimize ve Üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

İlgili Haber:

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Programı Açılıyor