AB Delegasyonu Başkanı Christian Berger’in Üniversitemize Ziyareti

2 (7)

AB Delegasyonu Başkanı Christian Berger ve eşi Marilena Georgiadou-Berger, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı’yı makamında ziyaret etti.

İlk olarak, Amasya Üniversitesi Rektörlük makamında Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı ve Amasya Üniversitesi Yönetimi tarafından ağırlanan Büyükelçi Christian Berger ve eşi Marilena Georgiadou Berger, yemek organizasyonunun ardından senato salonunda gerçekleştirilen toplantıya Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Apaydın, Prof. Dr. Recep Kürkçü, Prof. Dr. Önder Duman ve Senato üyeleri bir araya geldi.

Toplantı, Amasya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Doç. Dr. Adem Bayar tarafından Amasya Üniversitesi’nin mevcut anlaşma içinde olduğu ulusal ve uluslararası öğrenci hareketliliği programları ile gelen ve giden öğrenci değişim yoğunluklarının AB ve diğer ülkelere dağılımları gibi verilerin ve bilgilerin yer aldığı sunum ile başladı.

AB ve Türkiye ilişkilerini sağlamlaştıran temel etkenlerden birinin de Erasmus ve Erasmus+ gibi yurtdışı öğrenci hareketliliği programları olduğuna değinen AB Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Christian Berger, AB tarafından finanse edilen ‘Erasmus’ projesinin Türkiye ve dünya ölçeğindeki bütçesinin artırıldığı müjdesini verdi. AB’nin, Amasya’da devam etmekte olan çeşitli destek programlarının olduğunu hatırlatan Büyükelçi Christian Berger, Amasya Üniversitesi Senato Toplantı Salonu’nda yaptığı konuşmada şunları kaydetti: ‘‘AB olarak eğitime büyük önem vermekteyiz. Projelerimizi özellikle eğitim alanında yoğunlaştırmaktayız. Üniversiteleri ziyaret etmek ve dinlemek bu açıdan bizler için çok önemli. Erasmus gibi programların yanı sıra teknik eğitime de büyük destek veriyoruz dedi.

Programda konuşan Rektör Elmacı ise AB projelerinin özellikle üniversiteler açısından önemine değindi. Amasya Üniversitesi olarak projeleri arttırma yönünde gayret gösterdiklerini ifade eden Rektör Elmacı, “Avrupa Birliği (AB) projelerinden etkin faydalanan bir üniversiteyiz. Oldukça çok sayıda öğrencimiz Erasmus+, değişim programlarından, programından faydalanmakta. Bizim öğrencilerimiz Avrupa ülkelerine gidiyor ancak Avrupa ülkelerinden gelen öğrenci sayısının düşüşte olduğunu görüyoruz. Bizler bu sayıları daha da artırma yönünde büyük çaba sarf ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Sunumun ardından daha sonra soru-cevap bölümüne geçildi. Akademik birim yöneticileri ve Erasmus birim temsilcilerinin sorularını yanıtlayan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger, Amasya Üniversitesi ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra, Amasya’daki programına devam etti.