4 bin 298 Mezunumuzla Vedalaştık

Üniversitemiz mezuniyet törenlerinin son halkasını Mimarlık Fakültesi mezuniyet töreni oluşturdu. Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı ile Şehir ve Bölge Planlama bölümlerinde eğitim öğretime devam eden fakültemiz, ilk mezunlarını ise Şehir ve Bölge Planlama bölümünden verdi.

mimarlık

Kongre ve Kültür Merkezinde coşku içinde gerçekleşen törene Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay; Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Demi, akademik, idari personel ve öğrenciler ile aileleri katıldı.

mimarlık2

Mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan okul birincisi Ahmet Şekeroğlu duygularını şu cümlelerle ifade etti:

’İçinde bulunduğumuz dönemde, ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaçlarının yanı sıra, sorumluluklarımızın da farkındayız. Şehir Plancısı bir meslek olmanın yanında, bir yaşam biçimidir. Yaşanabilir mekanlar ve çevre oluşturma sanatıdır. Bu yüzden çok yönlü bir düşünce ve geniş kültür altyapısına sahip olmayı gerektirir. En büyük temennim üzerimizdeki bu sorumluluğun farkında olarak, mesleki hayatımızı sürdürmemizdir.

mimarlık4

Geçirdiğimiz beş senemize baktığımızda hızla geçtiğini, bazen zor bazen ise kolay olduğunu görüyoruz. Bu süreci ailemizin, hocalarımızın ve arkadaşlarımızın desteği ile geçirdik. Kimi zaman arkadaşlarımızla beraber, projeleri yetiştirmek için sabahladık, kimi zaman jüriler karşısında, heyecanla titredik. Edindiğimiz arkadaşlıklarımızın ve dostluklarımızın, hayatımızın geri kalanında da devam etmesini temenni ediyorum.’’

Rektörümüzün öğrencilerimizle diyalog halinde olmasına da değinen Şekeroğlu; ‘’Birçok üniversite de rektör-öğrenci diyaloğunun olmadığının farkındayız. Amasya Üniversitemizin değeri olan, güler yüzlülüğünün yanı sıra, bizlerle her ortamda iç içe olup muhabbet eden, önemli günlerde ve sorunlarımız olduğunda, mesajlarımıza hemen cevap veren rektörümüze teşekkürü bir borç bilirim.’’ dedi.

Şekeroğlu konuşmasını şöyle bitirdi:

’Biliyorsunuz ki 2017 yılı, Türk Dili yılı olarak ilan edildi. Hangi meslekten olursak olalım, bizi biz yapan, kimliğimizi oluşturan dilimizi her ortamda en iyi şekilde temsil etmek, bizlerin asli görevi olmalı. Günümüzde kendi ülkemizde dahi, İngilizce veya başka bir dil konuşmanın, Türkçeyi bilmekten, anlamaktan daha önemli olduğunu düşünenlerin sayısı hiç de az değil. Unutmayalım ki; bu coğrafya da kazandığımız dil ağzımızdan giderse, bu coğrafyadan kazandığımız toprak da altımızdan kayar.''

mimarlık7

Fakülte hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak konuşmasına başlayan Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Demir; Mimarlık Fakültesi olarak en büyük hedeflerinin mesleki ahlaka sahip, teknolojik yeniliklere açık, kendine güvenen, alanında sürekli gelişmeyi prensip edinmiş bireyler yetiştirmek olarak özetledi.

mimarlık11

Gençlere seslenen Dekan Prof. Dr. Demir; ‘’Sevgili gençler, aldığınız eğitimle, bundan sonraki hayatınızda ihtiyaç duyacağınız her türlü bilgiyi aldınız. Bu bilgileri, ailenizden ve hocalarınızdan aldığınız görgüyle, bugüne değin edindiğiniz yaşam tecrübesiyle harmanlayarak geleceğe hazırlandınız. Önünüzde zorlu bir hayat var. İş arayacak veya iş kuracaksınız. Şimdiye kadar çoğunlukla ailelerinizin desteğiyle yaşadınız. Bugünden sonra ise, kendi ayaklarınız üzerinde durmayı öğreneceksiniz. Bu zorlukların üstesinden gelmeye çalışırken, bugüne kadar almış olduğunuz bilgi ve eğitim, edindiğiniz hayat tecrübesi sizin en büyük dayanağınız olacaktır. Aynı süreçte aile büyüklerinizin ve sizi yetiştiren hocalarınızın tavsiyeleri de sizlere yol gösterici olacak; işinizi kolaylaştıracaktır. Buradan mezun olmanız, öğrenme serüveninizin sona erdiği anlamına gelmemelidir. Kariyer planlarınızı yaparken, ulaşabileceğiniz en ileri seviyeleri hedeflemelisiniz. Bu süreçte de sizleri bugünlere kadar her türlü fedakârlığı göğüsleyerek yetiştiren ailenizi, ülkenizi ve üniversitenizi unutmamanızı temenni ediyorum.’’ dedi.

mimarlık5

‘Cumhuriyetin hamurunun yoğrulduğu Şehzadeler Şehrine hoş geldiniz’ diyerek konukları selamlayan Rektörümüz Orbay; mezun öğrencilerimizden meslek etik ve ahlakına bağlı kalmalarını  isteyerek öğrencilerin açtığı bir dövize gönderme yaptı. Orbay; öğrencilerden ‘rant için değil, halk için plancılık’ yapmalarını istedi. Orbay, gençlere mezuniyet sonrası yaşamlarında başarılar diledi.

mimarlık6

Mezuniyet programı dereceye giren öğrencilere ödüllerini verilmesiyle devam etti. Okul birincisi Ahmet Şekeroğlu olurken, okul ikincisi Sinem Yiğit; okul üçüncüsü ise Ayşe Merve Kayhan oldu. Tören kep töreni ve yemek ikramının ardından son buldu.

mimarlık10

2016-2017 mezuniyet törenlerimizde toplamda 4 bin 298 mezunumuzla vedalaştık.   Her sene olduğu gibi bu yıl da Mezuniyet törenleri boyunca mezunlarımıza yurdumuzun dört bir köşesinden gelen binlerce mezun yakınımıza yemek ikramında bulunduk.

mimarlık13