3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

02 (2)

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Rektör Elmacı mesajında şu cümleleri kaydetti.

“Engelli olmak, doğuştan ya da kaza veya uzun süren hastalıklar sonucu bedensel, zihinsel meydana gelebilecek durumlarda insanların hayatında engeller oluşturan duygusal, zihinsel ve fiziksel yeteneklerin kaybedilmesi olarak anlatılabilir. Unutmamalıyız ki her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Amasya Üniversitesi olarak başta engelli öğrencilerimiz olmak üzere tüm dezavantajlı vatandaşlarımızın sorunlarını kendi sorunlarımız gibi sahiplenmekteyiz. Bizzat dezavantajlı bireylerin oluşturdukları sivil toplum kuruluşlarına kapılarımızı sonuna kadar açık tutmaktayız. Dezavantajlı bireyleri yaşamın içine katarken aynı zamanda toplumda engellilere karşı oluşan önyargıları da yok etmek için mücadele ettiğimizi belirtmek istiyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla her türlü engelin aşılabildiği, güven içinde yaşayabildiğimiz huzurlu bir dünya diliyorum.'' dedi.