24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

24 öğr

Orbay mesajında şu cümleleri kaydetti:

‘’Geleceğin Türkiye’sinin inşasında öğretmenlerin özel bir yeri ve değeri vardır. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ sözünde ifade ettiği gibi öğretmenler geleceğimizin mimarlarıdır. Biz de bu bilinçle, eğitim ordusunun birer neferi olarak gençlerimizi gelecek kuşaklara hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Amacımız gençlerimizin demokrasiyi özümsemiş, insan haklarına saygılı, vatan ve millet sevgisiyle yoğrulmuş birer ‘birey’ olarak yetiştirmektir. Kendini her zaman yenileyen, geliştiren öğretmenlerimizin sayesinde ülkemizin, daha ileri seviyelere taşınacağını düşünüyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım Öğretmenler Gününde, ülkemizin her köşesinde özveriyle görev yapan tüm öğretmenlerimizin, öğretmen adayı öğrencilerimizin ve üniversitemiz öğretim elemanlarımızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü canı gönülden kutluyorum."