24 Kasım Öğretmenler Günü Konseri Coşkuyla Gerçekleştirildi

Üniversitemiz organizasyonuyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosu Devlet Sanatçıları 24 Kasım Öğretmenler Günü Konseri gerçekleştirildi. Milli Hakimiyet Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan konser, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Konsere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Apaydın, Prof. Dr. Recep Kürkçü, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kandemir, personelimiz, öğrenciler ve Amasyalı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Program açılış konuşmasını yapan Rektör Elmacı; “Her insan bir öğretmendir. Bizler bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum düşüncesinin bir parçasıyız. Bu nedenle tüm şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum. Ankara’dan gelen Kültür bakanlığı Türk Halk Müziği Devlet Sanatçılarına teşekkür ediyorum” dedi.

Devlet Sanatçıları Doğukan Öztürk, Nahide Saygün Akkal, Güngör Şakar, Senem Gül ve Hasan Öztürk’ün sahne aldığı programda birbirinden güzel türkülerimiz seslendirildi. Seyircinin de alkışlarla eşlik ettiği konser coşku içinde gerçekleştirildi.

Konser sonunda Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Apaydın, Prof. Dr. Recep Kürkçü ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kandemir, tarafından sanatçılara çiçek ve fidan sertifikaları verildi.