15. Uluslararası Geometri Sempozyumu Sona Erdi

15. Uluslararası Geometri Sempozyumu üniversitemiz çatısı altında gerçekleştirildi. Üç gün boyunca süren sempozyuma onlarca bilim çalışanı katılarak bildirilerini sundular. Sempozyumun son gününde düzenlenen kapanış toplantısına valimiz de katıldı.

sem-1

Kapanış toplantısında konuşan Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Keziban Orbay sempozyum boyunca 234’ü bildiri 28’i poster olmak üzere toplamda 262 akademisyenin çalışmalarını sunduğunu kaydetti. Sempozyumla uluslararası düzeyde geometri alanında çalışan araştırmacılarla, mesleğe gönül vermiş akademisyenlerin bir araya geldiğini kaydeden Orbay katılımlarından dolayı tüm araştırmacılara teşekkür etti.

15. Uluslararası Geometri Sempozyumu Onur Kurulu Üyesi ve Türk Dünyası Matematikçiler Birliği Onursal Başkanı Prof. Dr. Hilmi Hacısalihoğlu yaptığı konuşmada Amasya’da Türk misafirperverliğinin güzel bir örneğini yaşadıklarını kaydederek mesleğe gönül vermiş genç akademisyenlerle buluşmanın kendisine yeni ufuklar açtığını söyledi. Hacısalihoğlu bir sonraki sempozyumun Manisa Celal Bayar Üniversitesinde yapılacağını duyurdu.

sem-2

Granada Üniversitesinden Prof. Miguel Ortega ise Amasya’da meslektaşlarıyla birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek bilimsel kalitesi çok yüksek bir sempozyum süreci geçirdiklerini kaydetti. Amasya’nın tarihi dokusundan çok etkilendiğini söyleyen Profesör Ortega en kısa zamanda tekrar Amasya’ya gelmek istediğini söyledi.

Kısa bir konuşma da Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay yaptı.  Amasya’nın  turizmi şehri olma yolunda hızla ilerlediğini kaydeden Orbay; Amasya’nın kongre turizminde de cazibe merkezi olacağını ifade etti. Orbay, ‘’Bilimsel etkinliklerimizi sahiplenme noktasında Valiliğimize, Belediyemize ve destek veren tüm kurumlara, bilim insanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” dedi.

sem-3

Vali Varol ise konuşmasında şunları kaydetti: “Böyle bir çalışmanın ilimizde gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım akademik anlamda çalışmanız verimli ve sağlıklı olmuştur. Bizler de sizlere ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduk. Böyle güzel akademik çalışmalarda tekrar birlikte olmak dileğiyle, hepinize teşekkür ediyorum.”

sem-4

Sempozyum Düzenlenen Turistik Geziyle Son Buldu

sem17

sem-11

sem12

sem13

sem14

sem15

sem16

Bigi: Sempozyum Düzenleme Kurulu tarafından hazırlanacak olan sonuç bildirgesi de  bu sayfada yayınlacaktır.