Su Kabağından Kuş Evleri Yaptılar

Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği üçüncü sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında su kabağından yaptıkları kuş evlerini Eğitim Fakültesi yerleşkesi içerisindeki çam ağaçlarına astılar. Kuş evlerinin asılması etkinliğine Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Kandemir, Öğretim Görevlisi Resul Köseoğlu ve öğrenciler katıldı.

IMG_1392

Kendisi de bir kuş evi hazırlayarak ağaca asan Rektörümüz Orbay; kuşların barınabileceği, yavrularını daha güvenli büyütebileceği kuş evlerini hazırlayan öğrencilerimizi duyarlılıklarından dolayı kutladı. Öğretmen adaylarının her konuda topluma örnek olması gerektiğini belirten Orbay; gençlerin bu etkinlikle paylaşma, iş birliği yapma, hayvanları sevme, koruma ve doğa sevgisi bilinci kazandıklarını ifade etti.

IMG_1335

Kuşlar ise su kabağından evlerini hemen sahiplenerek yerleştiler. Üniversite yerleşkesi içinde bulunan Hikmet Develi Anaokulu ile Gazi Ortaokulu öğrencileri de ağabey ve ablalarına katılmasıyla program şenlik havasında sona erdi.

IMG_1485