Rektör Elmacı’nın 12 Mart Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, 12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Elmacı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Mehmet Akif Ersoy'un ’Allah bir daha bu millete İstiklâl Marşı yazdırmasın’ temennisi ile İstiklâl Marşımız, yurdumuzun dört bir yanında bağımsızlık meşalesi ve şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanacağının nişanesi olmuştur. Kurtuluş mücadelesine yön veren, milli duygu ve manevi değerlerimizin en güzel şekilde vücut bulmuş hali olan İstiklâl Marşı'mız 12 Mart 1921 yılında TBMM'de büyük alkışlarla kabul edilmiştir. Bu bağlamda İstiklâl Marşımızın kabulünün 99. yıl dönümünde başta Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere İstiklâl mücadelemizde şehadete eren tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.