Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü Ziyareti

Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Genel Müdür Yardımcısı Ali Odabaş ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Bilal Eken Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı’yı makamında ziyaret etti.

Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu; Amasya Üniversitesi’nin güzel bir kütüphaneye sahip olduğunu dile getirirken kütüphaneler aracılığıyla bilgiyi, kültürü ve sanatı hayatın merkezine taşımak, çağdaş yayıncılık ilkeleri doğrultusunda üretilen fikir ve sanat eserleri ile ulusal ve evrensel kültüre katkıda bulunmak için çalışıyoruz dedi.

Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Odabaş ise Kültür mirasımızın gelecek nesillere aktarılması, benimsetilmesi ve bilgiye ulaşımın yaygınlaştırılması doğrultusunda çalıştıklarını dile getirdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Bilal Eken ise Amasya Üniversitenin ilimiz açısından öneminden bahsederek il dışından gelen üniversite öğrencilerinin kültür ve turizm varlıklarının tanınması açısından Amasya’nın tanıtımı için önemli olduğunu ve bu sayede Amasya’ya daha çok ziyaretçinin geldiğini söyledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kütüphanelerin öneminden bahsetti. Elmacı; Milli kültürümüzün gelişmesi ve uluslararası alanda tanınmasının çok önemli olduğunu ve bu bağlamda üniversite olarak akademik, teknolojik ve kültürel başarıyı ulusal ve uluslararası alanlarda ispatlamaya çalışarak dünya üniversiteleri arasına girmeyi hedeflediklerini söyledi.