İnsanlığa faydalı Olmak İçin Çok Çalışacağız

Teknoloji Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi mezuniyet törenleri yoğun katılımla Üniversitemiz Spor Salonunda gerçekleştirildi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferhat Gül, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Demir, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, akademik ve idari personel, öğrenciler ve öğrenci yakınlarından oluşan coşkulu bir kalabalık katıldı.

Wert

İnsanlığa faydalı Olmak İçin çok Çalışacağız

Mezun öğrenciler adına konuşmaları Teknoloji Fakültesinden İsmail Çakmak, Mimarlık Fakültesinden Sümeyye Üründai, İlahiyat Fakültesinden Leyla Temel yaptı.

Gençler ortak yaptıkları konuşmada özetle şu cümleleri kaydettiler.

‘’Üniversite serüvenimize hayatın getireceklerini öngörmekte zorlandığımız bir dönemde yaptığımız meslek seçimiyle başladık. Zamanla düşüncelerimiz olgunlaşmaya başladı, dağınık sorularımızın cevapları yerlerine oturdu ve bugün burada geleceğe şekil verecek birer meslek sahibi olarak mezuniyetimizi kutluyoruz.

RRRR

Geçirdiğimiz eğitim öğretim süresine baktığımızda, zamanın çok çabuk geçtiğini görüyoruz. Bu süreci ailemizin, hocalarımızın ve arkadaşlarımızın desteği ile geçirdik. Burada edindiğimiz dostluklarımızın hayatımızın geri kalanında da devam etmesini istiyoruz.

Her zaman yanımızda olan ve desteklerini bizlerden esirgemeyen değerli ailelerimize özverili emekleri için teşekkür ederiz. Bugün burada özgür bireyler olarak kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmemizdeki en büyük katkı onlarındır. Eğitimimiz süresince bizden yardımlarını esirgemeyen Amasya halkına ve her türlü konuda yanımızda olan üniversite yönetimine de teşekkür etmek istiyoruz. Bu zorlu eğitim süresince bizlere yol gösteren, çok değerli hocalarımıza teşekkür ederiz. Üzerimizdeki emeklerini boşa çıkarmadan, topluma ve insanlığa faydalı kişiler olacağımızdan emin olmalarını istiyoruz.

Konuşmamızı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle sonlandırmak istiyoruz. "Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.”

Ülkenize Hizmet Etmek İçin Yarışın

Okullar adına konuşmayı ise Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferhat Gül yaptı. Konukları selamlayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Gül, gençlerin iyi bir eğitim alması için canla başla çalışan Rektörümüz nezdinde üniversitemiz yönetimine, akademik ve idari personele ve mezun yakınlarına teşekkür etti.

IMG_7694

Gençlere hitaben bir konuşma yapan Prof. Dr. Gül şu cümleleri kaydetti:

‘’Yapmış olduğunuz fedakarlıkların karşılığını bulduğu bu güzel günde, bizlerle birlikte olduğunuz için, hepinize çok teşekkür ediyoruz. Hepimizin göğsünü kabartan, güvenimizi boş çıkarmayan, ülkesi, milleti ve sevdikleri için her türlü zorluğa göğüs geren bu gençlere, bundan sonra da destek olmaya ve güvenmeye devam edelim. Bizim bu gençlere olan inancımız tamdır. Bu güzel gününüzde mutluluğunuzu gönülden paylaşıyoruz. Her şey gönlünüzce olsun.

Geleceğin mimarları, mühendisleri ve din alimleri, sevgili öğrencilerimiz,

Ailenizin büyük desteği ile hayatınızın bir dönüm noktasına ulaştığınız bugünde, sizleri gönülden tebrik ediyoruz. Eğitim sürecinde olduğu gibi iş hayatınızda da etik kurallara uymak, insanlara saygı, sevgi ve hoşgörü ile yaklaşmak, liyakata önem vermek, herkesin görüşlerine saygı duymak, adaletli ve dürüst olmak yaşam felsefeniz olmalıdır.

Sizlere bu eğitim imkanını sağlayan yüce Türk ulusuna olan vatan borcumuzu, yapacağımız hizmetler ile ödemek zorunda olduğumuzu unutmayınız. Ülkemize, Cumhuriyetimize, doğaya ve çevreye sahip çıkan, sürekli araştıran ve daima kendini geliştiren, ülkesine hizmet etmek için yarışan bireyler olacağınıza inancımız tamdır. Yolunuz aydın, bahtınız açık olsun.’’

Ne Yaparsanız Yapın Severek Yapın

IMG_7715

Salonu dolduran coşkulu kalabalığı selamlayarak konuşmasına başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay; ilk önce mezun ailelerine evlatlarının eğitimi için göstermiş oldukları fedakârlık ve destekten dolayı teşekkür etti. Asıl hayatın mezuniyet sonrası başladığını kaydeden Orbay; bu süreçte de ailelerin gençlere en iyi rehberliği yapacağını söyledi.

İlahiyat Fakültesinin yeni binasında ilk mezunlarını verdiğini belirten Orbay; binanın yapım aşamasında büyük katkıları olan başta İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Teknoloji Fakültesinin laboratuvarlarını modern cihazlarla donattıklarını kaydeden Orbay; Teknoloji ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin alana dair bilgi ve görgülerinin artması için talep ettikleri her yere teknik gezi düzenlediklerini belirtti.

Gençlerde her koşulda Cumhuriyetimiz değerlerine ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalmalarını isteyen Orbay; ‘’Ne yaparsanız yapın severek yapın, yolunuz bahtınız açık olsun.’’ dedi.

IMG_7757

Mezuniyet tören programı okul derecesi yapanlara ödüllerinin verilmesiyle devam etti.

Teknoloji Fakültesi okul dereceleri Makine Mühendisliği bölümünden çıktı. Birinci İsmail Çakmak olurken, ikinci Samet Uğuz, üçüncü ise Sefa Dişlioğlu oldu.

Mimarlık Fakültesi okul dereceleri ise Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden çıktı. Birinci Sümeyye Üründai, ikinci Gülümser Leyne, üçüncü ise Sema Öztop oldu.

İlahiyat Fakültesi okul derecelerinde ise İlahiyat Bölümü öğrencilerinden Leyla Temel birinci, aynı bölümden Hasret Tok ikinci, yine aynı bölümden Şerife Koç üçüncü oldu.

IMG_7830

Törenler bölümler bazında dereceye girenlere başarı belgeleri ve çeşitli ödüllerin verilmesi, kep töreni ve yemek ikramının ardından son buldu.

IMG_7849