İlahiyat Gençliği Konulu Konferans Gerçekleştirildi

İlahiyat Fakültesi Düşünce Kulübü organizasyonuyla Üniversitemiz Yeşilırmak Yerleşkesi Konferans Salonunda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen tarafından "İlahiyat Gençliği" konulu bir konferans gerçekleştirildi. Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Apaydın, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Amasya İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, İlçe Müftüleri, İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Dr. Burhan İşliyen konuşmasında; “Öğrencilerin beş yıl içerisinde donanımlı bir şekilde yetişmeleri gerektiğini belirtti. Bununla beraber çağın manevi ve dini problemleri konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Bu kapsamda temel dini kaynak ve ilkelere karşı toptan redci tutumla, dini şiddet aracı haline getiren aşırı yaklaşımlardan uzak durulması gerektiğine değindi. Taassubun İslam kardeşliği ile bağdaşmayacağının altını çizdi. Ayrıca gençlerin kitapla buluşturulmasını, ancak rastgele kitapları da okumamaları gerektiğini“ ifade etti.

Konferansın sonunda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Apaydın tarafından Dr. Burhan İşliyen’e fidan sertifikası verildi. Ayrıca İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir ile İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu tarafından Amasya Semaveri hediye edildi.

Dr. Burhan İşliyen, konferans sonunda yapımı sürmekte olan İlahiyat Fakültesi Camii’ni yerinde inceledi ve ardından İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir’i makamında ziyaret etti.