Çocuk İstismarında Yaklaşım Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Okul Öncesi Düşler Kulübü tarafından Milli Hakimiyet Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezinde “Çocuk İstismarında Yaklaşım” konulu konferans düzenlendi. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Adli Tıp Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Bedirhan Sezer Öner tarafından verilen konferansa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recep Kürkçü, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kandemir, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasına çocuk istismarının önlenmesinde ve ortaya çıkarılmasında eğitimcilerin ne kadar önemli olduğu vurgusu ile başlayan Dr. Öner, istismar türleri hakkında bilgi vererek istismar olgusunun tüm toplumlarda görülen bir gerçeklik olduğunu belirtti. İstismar belirtilerinin neler olduğu ile ilgili adli tıp deneyimlerinden örnekler veren Dr. Öner, bu kapsamda eğitimcilerin ve tüm bireylerin sorumlulukları olduğunu ifade ederek istismarın önlenmesinde ya da zararlarının en aza indirilmesinde herkesin bilinçlenmesinin önemine değindi.

Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği konferans soru cevap kısmı ve Dr. Öner’e fidan dikim sertifikası takdiminin ardından son buldu.