Amasya Üniversitesi Tarafından “Güneş Enerjisi İle İlgili Herşey” Adlı Panel Gerçekleştirildi

1 (10) (11)

Amasya Üniversitesi Yenilenebilir Enerji Kulübü’nün düzenlemiş olduğu Panel  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı,  15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Atlı, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Özel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Apaydın,  Kurum Müdürleri ve geniş bir katılımcı kitlesi ile gerçekleştirildi.

Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Yenilenebilir Enerji Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ünal Kurt’un moderatörlüğünü yaptığı panelde Yenilenebilir Enerji Sektörü ile ilgili Kamu ve Özel Sektörü temsil eden Neo Enerji Sahibi Recep Koç, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Şirketi (YEDAŞ) Operasyon Yöneticisi Fatih Önder, KOSGEB Amasya İl müdürü Bayram Ali Kukuş, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) uzmanı Dr. Cem Aydın ve IKAROS Solar –Neo Enerji Yöneticisi Özgür Özcan katılım sağladı.

Doç. Dr. Ünal Kurt açılış konuşmasında geleceğe daha yeşil bir dünya bırakabilmek için Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının vazgeçilmez olduğunu ve Amasya Üniversitesi olarak bu konuda yapılan çalışmaları özetledi. Kurt, Meslek Yüksekokulunun Eğitim Fakültesinin bodrum katında bir laboratuvardan ibaretken 1991 yılında YÖK/Dünya Bankası II. Endüstriyel Eğitim Projesi kapsamında tüm laboratuvarlarının ve yeni binalarının kurularak Türkiye’deki 22 Meslek Yüksekokulu arasına girdiğini, o günden sonra Avrupa Birliği Projeleriyle birlikte Amasya Üniversitesinin sadece kendisi tarafından yazılıp yürütülen projelerin toplam maddi değerinin 18 milyonu geçtiğini, Teknoloji Fakültesi ve Teknik Bilimler MYO’nun laboratuvarlarının modern cihazlarla her geçen gün yenilendiğini  açıkladı.

2 (10)

Ünal Kurt ayrıca Amasya Üniversitesinin Yenilenebilir Enerji Laboratuvarları, Yüksek Lisans Programı ve açılacak olan Yenilenebilir Enerji Doktora programıyla birlikte bu alanda bölgede lider bir üniversite olduğunu vurguladı.

Bilgi alışverişi üzerine geçen panel, konuşmacılara ağaç dikim sertifikalarının verilmesinin ardından yapılan kokteyl ile son buldu.